lauantai 2. marraskuuta 2013

Kannettavan suojapussi

En muista olenko missään sivulauseessa tullut täällä maininneeksi, että aloitin tänä syksynä Ahlmannilla viikonloppuopiskeluina maaseutuyrittäjä koulutuksen. Lähipäivinä oon aina välillä kuskannut omaa kannettavaa tietokonetta mukanani. On helpompi tehdä näyttötyötä tutuilla näppäimillä kuin koulun koneilla. En omista mitään hienoja kantolaukkuja ja kun muutenkin on tämä ongelma, ettei oikein mitään raaski ostaa, kun osaa itekin tehdä niin olen lykännyt moisen ostamista koko ajan eteenpäin. Muutaman kuljetuskerran jälkeen lopulta sain ommeltua kannettavalleni pehmustetta pahimpien kolhujen varalle.

Kaava/idea: Pinterestin kautta täältä
Kankaat: Kukkapuuvilla ostos kangashamstereista
punainen puuvilla ikasyr
punainen resori jostain..
kovikehuopa Eurokangas


Taskun tarvitsin ehdottomasti, että saan virtajohdon ja langattoman hiirenkin mukaan jotenkin kätevästi. Taskun yläreunaan pujotin leveän kuminauhan pitämään reunan napakkana. Jos ompelisin uudestaan niin rypyttäisin myös sivureunoja jonkin verran.
Näytön suojaksi tuli huppu. Sisäpuolelle en laittanut kovikehuopaa ollenkaan. Se on vain ulkoreunoissa.


Alempaan osaan lisäsin resorikaitaleen. Pitää suojan paikoillaan ja tarvittaessa sen voi venyttää kannenkin päälle, pitämään paketti kasassa. Alkujaan meinasin ommella tarrakiinnityksen koko matkalle mutta muutinkin suunnitelmia matkan varrella, kun tarranauha alkoi tuntua turhan tönköltä ratkaisulta niin pitkällä matkalla. Kaitaleen olin jo ehtinyt ompelemaan saumaan kiinni ja kääntöaukonkin jo sulkemaan. Ratkominen ei innostanut yhtään, joten tikkasin ylimääräisen osan kiinni resoriin "koristeeksi".


Kankaiden välissä on kiinnisilitettävä kovikehuopa. Resorin puoleisessa päässä liimaukset ei kestänyt, kun resori veti kangasta ruttuun. Muutenkin tuntui koko kovikehuovan liima olevan vähän sekundanlaista. Meni tosi pitkään ennen kuin tarttui kiinni. Pelkäsin jo, että poltan silitysraudalla koko kankaan.


Vaikka tuo väreiltään nyt sopiikin mun punaiseen Pirkan kestokassiin niin ehkä mä jossain vaiheessa vielä ompelen kunnon kassinkin tietokonetta ja mukana raahattavia mappeja varten. Jos ehdin ennen kevättä. ;)


Mukavaa Pyhäinpäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva kannettavan suoja, mies osti koneen kanssa yhtä aikaa mulle kassin ja enpä tiedä haldaisinko jotain näin kivaa ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!