maanantai 18. marraskuuta 2013

Virkattu peitto

Mä olen vähän tälläinen hidas ja muihin projekteihin hairahtuva käsityöihminen. Alotan jotain ja joskus se saattaa syystä tai toisesta jäädä pyörimään ikuisuuksiksi korin pohjalle. Joskus (hyvin hyvin harvoin) teen alusta loppuun samalla istumalla. Taukojen pitäminen nostaa aina riskiä työn unohtumiselle. Joskus loppuu materiaali, enkä kymmenennelläkään kauppareissulla muista ostaa lisää. En tiedä mikä näistä oli nyt syynä mutta tätä peittoa aloin virkkaamaan jo yli vuosi sitten. Noin kuukausi sitten sain lopulta valmiiksi. Vuoden varrella oli ehtinyt jo tulla idea koosta ja kohteestakin! Tämä pikkupeitto matkasi ystäväni tuoreimmalle poikaselle vauvalahjaksi!

Ohje: Mallikerran ohje löytyi Crochet me -sivuston laukkuohjeista
Idea väreineen päivineen tuli tästä Flickr:n kuvasta, täydellinen yhdistelmä!
Langat: Novitan 7 veljestä oranssi, luonnonvalkoinen ja suklaanruskea
Koukku: 4mmKesällä meinasi usko loppua peiton valmistumiseen edes vauvakokoisena, kun huomasin ruskean langan loppuvan ja en enää lisää kaupasta löytänyt. Mistään kaupasta. Novita oli päättänyt lopettaa juuri tuon ruskean sävyn valmistamisen. Niinpä tietysti! Miksi aina juuri ne sävyt, mitkä minä valitsen töihini. Onneksi meidän ihanan ompeluporukan TOE:n riveistä löytyi myös lankaholisteja, joiden varastoista tuota sävyä löytyi lisää ja sain peittoon riittävät tilkut valmiiksi (itse asiassa niitä jäi lopulta jopa ylikin muutama) ja palaset virkattua yhteen. 


Käyttäjä on varmasti paljon suloisempi kuin tämä meidän tytön vauvanukke, vaikka aika suloinen tämäkin on, mutta piti ihan pakosta ottaa "sovituskuvakin". Ajattelin, että ompelemista harrastavalle äidille on hyvä tehdä lahjaksi jotain virkattua. Ja onneksi teinkin, olisi poikanen ehtinyt mun toteutus vauhdilla kyllä kasvaa aika monesta vaatteesta ulos ennen kuin olisin saanut lahjan etelään asti. Mun viime aikaiset "käsityöt" on nyt ollut enemmänkin mm. tätä lajia: 


Muunlaiset käsityöt jumittaa aikalailla täydellisesti suunnitteluasteella.. mutta jospa tuo projekti olisi jouluun mennessä valmis ja saadaan läheiset muuttamaan uuteen lämpöiseen tupaan ennen paukkupakkasia. =)

9 kommenttia:

 1. Ihana peitto! Mun ensimmäisestä virkatusta peitosta tuli pipo... Toinen yritys ylsi peitoksi.

  VastaaPoista
 2. Melkein sydän pysähtyi, kun näin tuon peiton. On kyllä ihan huikea!!! Voi kunpa joulupukki toisi meillekin tuollaisen :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto. Minullakin on virkattu peitto kesken, kesällä edistyi hyvin, kun oli niin kiva ulkosallakin virkata muksujen touhuja seuratessa. Syksyn tullen en ole juuri koukkuun koskenut, ehkäpä innostun taas keväämmällä enemmän ja saan peiton ensi kesän aikana valmiiksi :)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Sinulle olisi pieni haaste blogissani ^_^
  http://mewamilinblogi.blogspot.fi/2013/11/11-asiaa-minusta.html

  VastaaPoista
 5. Kaunis peitto :) Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!