tiistai 5. marraskuuta 2013

Kankaiden yön saldoa ja haasteeseen vastaamista

Ei pelkoa, en mä mitään ole saanut aikaiseksi. Ainakaan sellaista, mitä nyt voisi blogissa esitellä. Mikä siinä muuten onkin, että silloin kun ei saa mitään valmista aikaan tulee kaikkein eniten tilailtua uutta materiaalia ja tarviketta.

Reilu viikko sitten vietettiin Kankaiden yötä ja itsekin siihen osallistuin. Alkuilta meni kyllä ihan koomassa, meinasin jo luovuttaa kesken, kun aamulla oli tiedossa aikainen herätys lähipäivän takia. Kummasti sitä kuitenkin virkistyi, kun kauppiaat alkoivat tiputtelemaan itseäkin kiinnostavia tarjouksia. "Emmä mitään taida tilata" illan saldona oli loppujaan aika monta metriä kankaita ja neljän tunnin yöunilla lähdin aamulla kuuntelemaan luentoa.

Ahkerat kauppiaat (mun kohdalla Viljamin puoti, Verson puoti, Lasten Taikamaa, Selia ja Paapii! )  pistivät kyllä parastaan, sillä kaikki tilauksetkin oli kotona asti jo viikon sisällä kankaiden yöstä. Ja siitäkin ajasta yli puolet meni hitaan Kustin matkassa.


Ai että kun tykkään! Mulla oli kaiken lisäksi jokin suotuisa kuun asento tai jotain yön aikana, sillä voitin jopa kolmessa eri arvonnassa! Minä, joka hyvin harvoin voitan yhtään missään yhtään mitään!

Lasten Taikamaassa oli palkintona metri valittua kangasta, ja mun valintani oli tuo oikean puoleisen pinon ylin eli Lillestoffin Tiistai -trikoo. Peikonpojan Pinterest-arvonnasta voitin lahjakortin ja sillä lunastin viime aikoina hyvin paljon kiehtoneeseen aihepiiriin liittyvän kirjan kasvivärjäyksestä ja ihanan mappipussukan. Myös Nappinjaan sain lahjakortin mutta sitä en vielä ole lunastanut. Odottelen, että varasto vähän täydentyy Kankaiden yön jälkeen. =)

Suuri kiitos kaikille tapahtuman järjestäneille!


Niin ja, syy miksi postausta aloin ylipäätään kirjoittamaan on siinä, että mut on haastettu! Sain 11 asiaa - haasteeseen lisää kysymyksiä SaLaa Tehty -blogin Saaralta. Olen jo joskus laittanut saman haasteen eteenpäin, joten en sitä nyt uudestaan tee vaan vastailen vain Saaralta saamiin kysymyksiin.


1. Mitä teet työksesi /opiskelet?

Tämä on aina yhtä helppo kysymys. Mä olen tälläinen "teen vähän kaikkea mutta en oikeastaan mitään" ihminen tällä hetkellä. Periaatteessa oon päätoimisesti hoitovapaalla vielä tammikuuhun asti mutta samalla oon kuitenkin ihan täyspäiväisesti miehen yrityksen ja meidän maatilan toimistotyöntekijä ja joka paikan höylä. Teen mitä tarvii, jos osaa. Lisäksi tällä hetkellä tosiaan opiskelen maaseutuyrittäjän ammattitutkintoa. Koulutukseltani oon taloushallinnon merkonomi ja palkkatyökseni oon joskus ollut kirjanpitäjä. 


2. Oletko tyytyväinen ammatinvalintaasi?

Kyllä, olen tyytyväinen. Tykkään pyöritellä numeroita tietokoneen ääressä. Ja kyllä oon tyytyväinen siihenkin, että tähän palettiin on tullut lisäksi maanviljelys ja sen myötä itselle uusia ovia jatkaa ja kehittyä. Ammattisuuntaus ehkä voi hiukan matkan varrella muuttua mutta eipä tälläkään tiellä tuosta taloushallinnon osaamisesta tarvitse luopua.


3. Mitä kaikkea harrastat?


Harrastukset painottuu aika pitkälti käsitöihin. Ompelua nyt eniten, neulon ja virkkaan kyllä myös. Joskus jotain muutakin. Puutarhan hoidosta oon innostunut myös, vaikka ei meidän piha siltä näytä. Mutta ehkä joskus. Se on sellainen pitkän aika välin haaste/projekti. 


4. Mitä katsot TV:stä?


Mun brain off -ohjelma iltaisin lasten mentyä nukkumaan, on Salkkarit. Se tulee aina talteen automaattisesti. Taivaan tulet on toinen sarja, jota ollaan nyt katsottu säännöllisesti. Hyvät ja huonot uutiset katsotaan aina kun muistetaan. Leffojakin, jos tulee joku katsomisen arvoinen. Ei meidän rima kauhean korkealla ole. Greyn anatomian useampi tuotantokausi odottaa katsojaansa. Aika on vaan vähän liian rajallista.


5. Mikä on parhaiten mieleesi jäänyt käsityö?

Itse tehdyistä? Kyllä se on yläasteella ommeltu pieni tilkkupeitto, joka on myöhemmin ollut jokaisella meidän lapsella käytössä. Toiselta puolelta sini- ja toiselta vaaleanpunasävyinen. 




6. Miksi harrastat käsitöitä?


Ehkäisevänä mielenterveyshoitona. Rentoutumisen takia. Ja vähän senkin, että saa jotain valmista aikaan. 


7. Miten vietät joulua?


Kotona perheen kesken. Aika monta viime vuotta on mennyt osittain jopa yksin lasten kanssa, kun on sattunut tulemaan lunta juuri joulun alla tai jälkeen ja täällä ei auraajille ole annettu kuin joulupäivä vapaaksi päivystyksestä. Tämä vuosi on ensimmäinen vuosi ikinä, kun mies ei enää auraa! Odotan aika innolla, että voidaan ihan varmasti olla koko joulu yhdessä ja ehkäpä jopa lähteä johonkin reissuun välipäivinä! 


8. Itse tehdyt vai ostetut joululahjat?


Itse tehdyt! Tänäkin vuonna läheiset joutuu kestämään mun käsityöinnostani. Missä määrin, se on vähän vielä epäselvää mutta kyllä lahjapaja on jo ainakin aloittanut toimintansa.. Jotain tälläistä on joihinkin paketteihin luvassa... 




9. Mikä on lempimuumihahmosi?


Kai se Muumimamma on. Samanlaiset hermot kun saisi...


10. Millä laitteella surffaat netissä? (Pöytäkone, läppäri, tabletti, puhelin...)


Kannettavalla tietokoneella mieluiten. Kahvitauoilla ja iltaisin telkkaria katsellessa ipadilla (jonka automaattista tekstin korjausta inhoan ylikaiken ja muutenkin tunnen itteni tumpeloksi vanhaksi akaksi sen kanssa, kun en tajua sen toimintoja). Joskus harvoin myös kännykällä.. Hyvin harvoin. Ei nuo kosketusnäytölliset vempeleet ole oikein mun juttuni.


11.  Mi
tä käsityölehtiä tilaat?

Tällä hetkellä mulle tulee tilattuna Ottobren Kids ja Woman, Suuri Käsityölehti sekä suomenkielinen Burda. Kaksi viimesintä oon kyllä monta kertaa meinannut perua. Harvoin tulee niistä mitään tehtyä. 



Kiitos Saaralle kysymyksistä! Opitte ehkä taas jotain uutta musta. Tai sitten ette. 


1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!