maanantai 24. syyskuuta 2012

Yksi sulle, kaksi mulle..

Moi ja suuri tervetulotoivotus jokaiselle uudelle lukijalle! Oon ihan haltioissani seurannut, kuinka edellisen postauksen arvontaan tulee koko ajan uusia osallistujia ja moni teistä on liittynyt lukijaksikin! Mahtavaa! Toivottavasti löydän teidän blogeista itellenikin uusia kivoja lisättäväksi omalle lukulistalle! =)

Oon mä vähän tämän netissä roikkumisen ohessa ommellutkin. Taas kylläkin ihan vaan Pertti perusvaatetta. Yksi paita pojalle. (Tai siis pojille, samaa kokoahan nuo kaksi nuorinta santeria käyttää.. Tällä kertaa malliksi pakotettiin kuitenkin tuo kaksikosta vanhempi.)

Kaava: Ottobre 1/12 Buttoned up paita koossa 104cm
Kankaat, ym.: JNY Design raitatrikoo ikasyr
resori kenties EK, rengasnepit Kotimäen puoti

Tämä onkin sitten kolmas kaavakokeilu FB:n Ompeluelämää-ryhmän syyskuun haasteeseen. (Haasteena on siis kokeilla syyskuun aikana neljää uutta kaavaa Ottobren lasten mallistoista.. Mun kaksi ensimmäistä haastevaatetta oli ne legginsit ja jegginsit veljentytölle.) Tuo raitatrikoo on jo pitkään näyttänyt mun mielessäni ihan vaarinpaidalta. Päätin tämän syyskuun haasteen innoittamana kokeilla sen toteuttamista ja kaavaksi valikoitui Buttoned up, vaikka olinkin mielessäni paidan nähnyt enemmän raglanhihoilla. Kaavan pituus ja leveys vaikutti hyviltä ilman muokkauksia, joten en muuttanut muuta kuin nappilistaa pidemmäksi ja kapeammaksi ja hihoja pidensin sen verran, että sain ommeltua niihin käänteen kanttauksen sijaan. Olin vissiin tätä ajatusta lämmitellyt niin pitkään päässä, että nyt valmiina se ei tunnukkaan yhtään niin kivalta. Tehty mikä tehty. Pääasia, että tämä mallipoika yllättäen tykkäsi paidasta tosi paljon. Kuvaamisesta ei niinkään. (Kuvastaki on nyt naama rajattu pois. Ei mökötyksen takia vaan järkyttävän mustan silmän takia, minkä poika onnistui itelleen saamaan tehdessä lähempää tuttavuutta isukin työkalupakin kanssa.)

Itellenikin ompelin, kaksi paitaa. Kokeilin uusimmasta naisten Ottobresta Cool crey ja Stormy blue kaavoja. 

Kaava: Alkujaan Ottobre 5/12 Cool crey, koko 36, muokattu paljon!
Kangas: punainen apilajersey Kestovaippakauppa
punainen resori Royalkestot

Cool crey näytti niin hyvältä lehdessä ja monen sen ommelleenkin päällä, kuten esim. tämä Tyynen siksakki paita. Piirsin kaavat innoissan ja innoissani ompelin mutta kaikki innostus katosi kyllä ekalla sovituskerralla. Ei sopinut mulle, ei ollenkaan. Kokeilin tehdä rypytyksen pidemmälle matkaa mutta ei auttanut. En tiedä mikä meni pieleen mutta sen tiesin, että en tulisi paitaa sellaisenaan pitämään. Purin rypytykset ja saksin kanttauksetkin pois. Leikkasin kaula-aukon uudelleen ja kanttasin v-malliseksi. Päälle kokeillessa paita pussitti vähän joka puolelta (no tietysti, kun etukappale oli sellainen yläosaltaan vino), meinasin sen jo heittää kokonaan pois mutta enpä raaskinut. Pienen pohdinnan jälkeen ompelin uudet olkasaumat niin, ettei olalle tullut enää pussitusta ja vähän kavensin rinnan alta/vyötäröltä. Tuli siitä lopulta ihan käyttökelpoinen paita ogelmista huolimatta.. sovituskuvaa en enää vastoinkäymisten jälkeen innostunut otatuttamaan. 


Kaava: Ottobre 5/12 Stormy blue, koko 36
Kangas: Lila perhostrikoo ikasyr
resori Sampsukka

Stormy blue sen sijaan on mun malli. Muokkasin paitaa ainoastaan vyötäröltä hiukan kapeammaksi. Tai lähinnä rinnan alta, vähän vyötärön yläpuolelta. Jokseenkin epänormaalin kapea kohta mulla siinä. Tästä paidasta tuli lemppari heti kättelyssä, niin ihanan pitkät hihatkin jo ilman muokkausta! Näitä teen lisää! Sovituskuvakin piti saada otettua, vaikka mun hovikuvaaja (=esikoinen) olikin liesussa (ja vihdoin kotiin palattua mun paita olikin jo likainen). Alennuin tärähtäneeseen teinipeilikuvaan ja epätoivoiseen värien muokkaamiseen, kun kuvasta tuli eteisen valoissa ihan hirvittävän värinen. Koittakaa kestää. Sen peilin sentään tajusin pestä ensin. ;D Aikamoiset rasvanäpit siinä olikin taas käynyt taiteilemassa..

Muistakaahan muuten käyttää tuo Käpysen alekin hyväksenne, jos ette ole sitä jo tehneet! -10% arvonnan ajan eli 30.9. asti koodilla sandruskainen! Liandlon uutuuksia on kuulemma tänään saapunut ja löytyvätkin jo verkkokaupasta. Ihania! 

2 kommenttia:

  1. Hienoja oot tehnyt! Miä oon niin surkea trikoon kanssa, että arvostan hurjasti, kun joku muu osaa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!