perjantai 14. syyskuuta 2012

Keijuneitoa ja Prinsessaa

Ihastuin Ikasyrin keijuneito kankaaseen heti, kun sen ekan kerran näin. Mulla oli silloin ns. kangaslaihis meneillään jotenkin sain pidettyä napsusormen kurissa. Tyydyin vaan kuolaamaan ihania kuvia siitä tehdyistä vaatteista. Onneksi se ei ehtinyt loppua sitä ennen kuin sain kangasvarastoja karsittua sen verran, että pystyin antamaan itelleni luvan tilata uusia ihanuuksia. Kehut kankaan pehmeydestä ja ihanuudesta ei ollut ollenkaan tuulesta temmattuja. Enpä osaa äkkiä nimetä mitään muuta näin ihanan tuntuista ja hyvälaatuista kangasta! Hyvä kun sitä raaski edes ruveta saksimaan. Onneksi raaskin sillä tälläisiä ihanuuksia metrin pätkästä keijuneitosia syntyi:

Kaava: Mekkotehdas Katariina koko 86/92
Kangas: Keijuneitojersey Ikasyr

Mekkoon muokkasin täyspitkät hihat ja kuminauhat on kaikki n.2c lyhyemmät kuin mitä ohjeissa neuvotaan. Tämä jäi omalle tytölle ja tästä kyllä tuli heti niin lemppari ihanuus. 


Kaavat: Paita Ottobre 6/10 Let it be, koko 92cm
Housut oma kaava, koko n. 92cm
Kankaat: Keijuneitojersey ikasyr
punainen Denise trikoo Royal-tuote

Kaavat: Paita Ottobre Ottobre 4/12 Princess koossa 116cm
Housut Ottobre 4/11 Jegginsit koossa 116cm
Kankaat:  Keijuneitojersey ikasyr
punainen joustocollege HHkangas

Loppukankaasta leikkelin veljentytöille tunikat. Vanhemmalle tein Ottobre Princess kaavalla, jätin vain helman kuminauharypytyksen ja kaula-aukon rusetin pois. Nuoremman neidin paidan kaavana on Ottobren Let it be, josta muokkasin helman hiukan alaspäin leviäväksi ja pidemmäksi. Kangas alkoi olla aika lopussa tuossa vaiheessa, joten ihan niin liehuvahelmaista en saanut kuin olisin halunnut. Hihat on ihan vain yksiväriset. 

Kavereiksi ompelin pienemmälle tytölle legginsit joskus ite piirretyllä kaavalla. Kaava alkoi olla pieni meidän samaa kokoa olevalle neidille, joten leikkasin kankaat vähän reilulla kädellä. Lopputulos onkin ei-niin slimmit legginsit vaan enemmänkin housut. Isommalle tytölle tein housut viime vuoden Ottobresta löytämästäni jegginsien kaavalla. Punaiset kankaat oli mulla loppu, joten kävin paikallisesta Halpa-Hallista etsimässä jotain sopivaa punaista. En löytänyt kuin tuon joustocollegen tjs. Toivottavasti kestää housukäytössä ja ei tuu heti ihan mahdottomia polvipusseja. Kaavaan en tehnyt muita muutoksia kuin käännevaraa leikkasin vähän reilummaksi. Ihan sillä, jos housut onkin liian pitkät, saa muutaman sentin nätin taitteen tehtyä lahkeensuihin. 


Kaavat: Paita  Ottobre Ottobre 4/12 Princess koossa 116cm
Housut Ottobre 4/12 Hopsis legginsit koossa 116cm
Kankaat: Liandlo Prinsessa trikoo Royal-tuote
Pallotrikoo Käpynen

Isommalle tytölle aloitin jo heinäkuussa synttärilahjaksi prinsessatunikaa mutta en saanutkaan sitä ajoissa valmiiksi, kun mun ainut kaksoisneula päätti katketa. Tyydyin muihin viemisiin ja tämä jäi odottamaan uutta kaksoisneulaa ja aikaa ommella loppuun. Paidassa on samat muokkaukset kuin keijuneitotunikassa. Viivästymisen takia ehdin ommella paidalle kaveriksi legginsit. Kaavaksi valikoitui Hopsis legginseistä malli B. Pidensin housut täyspitkiksi, muuten en tainnut muutoksia kaavaan tehdä. 

Noilla jegginseillä ja pallolegginseillä osallistuin Ompeluelämää fb-ryhmän syyskuun ompeluhaasteeseenkin, jossa pitää kokeilla neljää Ottobren lastenkaavaa, joita ei ole aiemmin ommellut. Jegginsit on siis ensimmäinen neljästä kaavakokeilusta ja Hopsis toinen. Princessiäkään en ollut aiemmin tehnyt mutta ne ehdin ommella jo ennen haasteen alkamista, joten sitä en voi laskea mukaan.

Tämä olikin mun 100. blogipostaus! Jeejee. Vähän hidas tahti mulla on päivitellä, oon tämän blogin perustanut kuitenkin jo marraskuussa 2009 ja nyt vasta tuli eka 100 täyteen mutta mitä pienistä. Kiva, että jaksatte käydä lukemassa ja kommentoimassakin, oon kaikista käynneistä ja puumerkeistä erittäin iloinen! Seuraava postaus tulee olemaan arvonta ihan tämän sadan paukkumisen kunniaksi ja se ilmestyy heti, kun vaan ehdin miettimään palkinnon/palkinnot valmiiksi ja nappailemaan kuvia. =)

7 kommenttia:

  1. Ihania tyttömäisiä vaatteita! Keijut on kyllä meillä kestänyt käyttöä mahtavasti, edelleen ihanan pehmeä tunika!

    VastaaPoista
  2. Oletpas ollut ihailtavan ahkera! Ensimmäinen keiju-mekko vei täällä mennessään, niin ihana :)

    VastaaPoista
  3. Onpas ihana tuo keijumekko. Kiva nähdä, miltä Katariina näyttää pitkähihaisena. Taidanpa itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  4. keijuneitojersey on mullakin sellainen mitä olen haaveillut, mutta tilattua ei oo koskaan tullu. on vaan kauniita noiden punaisten alaosien kanssa <3 ja tosi söpis malli, pikku-keiju :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanat setit! Mun blogissa on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  6. oi kun ihania tyttövaatteita :)

    VastaaPoista
  7. ah, miten ihanan tyttömäisiä vaatteita :) minulla on tuota keijua kanssa palanen, jota käyn silittelemässä, en ole raaskinut sitä vielä käyttää mihinkään. pieni pala tuota prinsessaa päätyi bodyn etukappaleeksi, mihinkään muuhun se ei riittänyt.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!