torstai 13. syyskuuta 2012

Virkattu kori ja työpöydän tuunattuja

Muutama viikko sitten vietin illankin yksin lasten kanssa, kun mies lähti viettämään iltaa kavereiden kanssa. Kun olin saanut lapset nukkumaan, nappasin paksuhkoa nyöriä/köyttä/mitä lie, joskus huvikseen kauppareissulta mukaan tarttuneen langan, virkkuukoukun, leffan ja tietysti myös kasan herkkuja ja menin peiton alle viettämään omaa yksinäistä iltaani. Leffaa katsoessa langasta ja nyöristä muodostui ilman suurempaa suunnitelmaa ja ohjetta tälläinen pieni kori.

Ohje: Omasta päästä
Materiaalit: Köyttä/n. sentin paksuista nyöriä miehen kätköistä
ruskeaa Novita Hanko -lankaa
Koukku: nro 6

Ideana oli virkata nyöri kiinteiden silmukoiden sisään. Tuli nopeasti valmista ja ihan hauskan näköinen kori. Reunaan virkkasin vielä tuollaisen nyppyläreunuksen, joka taittuu sivuille. Kori pääsi toimittamaan sekalaisten tavaroiden kotia työpöydälle, kun näytti sinne hyvin istuvan.


Läppärin alla oleva alusta oli ennen pojan koulupöydällä alustana. Nalle Puh -kuvallisena alkoi olla vähän liian lapsellinen kolmasluokkalaiselle pojalle, joten otin sen itelleni. Päällystin vaan uudelleen askarteluun jemmaamalla tapetinpalalla ja siitä tuli just hyvä alusta työpöydälle.


(Joo, seinässä on hieno jälki juoruamassa lipaston edellisestä paikasta.. remppaa odotellessa..)
Työpöytä on ihan vasta siirretty tähän paikalle. Oli ennen esikoisen huoneessa mutta koska en ole enää osannut sinne mennä paperitöitä tekemään niin olivan ihan turhanpantteina siellä. Päätin siirtää ne meidän omaan makuuhuoneeseen vaikka hiukan ahtaaksi käykin nyt paikat. Ainakin näin muutaman viikon kokemuksella kuitenkin olen todennut toimivaksi ratkaisuksi.

Työpöydälle on pikku hiljaa kertynyt tavaraa, suurinosa jotain vanhaa tuunattua kuten esimerkiksi juurikin tuo kirjoitusalusta. Kynille ja muille tarvitsi myös omat paikkansa. Säästin peltipurkkeja äidin-helppo-ruoka eli hernekeittopäivästä. Maalasin ne mattavalkoiseksi spraymaalilla. Hedelmäpalatölkkejäkin on muutama tyhjennetty, ne ei muuta tarvinnut kuin etiketin irroittamisen ja pesun. Pieni lasipurkki korkkikannella tuli maustekaapista. Siinä oli ennen sormisuolaa. Toimii nyt klemmareiden säilytyspaikkana.


Järjestyskin on vähän elänyt kuvien oton välissäkin, tavarat hakevat paikkaansa. Nyt näyttää tältä, huomenna ehkä joku taas toisin. =)

Tunnustuksenkin olin saanut, KIITOS siitä Miia-Rebekka! Palaan tuohon aiheeseen vielä jossain vaiheessa ihan omalla postauksella.

Niin ja tämä on muuten 99. blogikirjoitukseni. Ja lukijoitakin on tullut jo kolmea vaille 60! Oiskohan seuraavaksi arvonnan paikka? Mitä toivoisitte näkevänne palkintovaihtoehdoissa? =)

2 kommenttia:

  1. Todella hieno kori! Hauska idea laittaa tapettia tuohon alustaan :)

    VastaaPoista
  2. Kori on tosi hieno ja tapetti-idea tosiaan kiva =)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!