keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Pertti Perusvaatetta

Etenkin poikien vaatekaapit ovat kaivanneet lisää ihan perusvaatetta pitkissä hihoissa ja punteissa. Nyt niitä vihdoin on, ainakin vähän lisää ja todella tarpeeseen kyllä tuli. Housuista en ehtinyt edes ottamaan yhteiskuvaa. Kaikki meni sitä mukaan käyttöön, kun valmistuivat. Esikoiselle valmistui kaksi paitaa ja yhdet collegehousut, pienemmille pojille (jotka siis käyttävät ikäerostaan huolimatta samaa kokoa) sain tehtyä 7 paitaa ja 5 housut.
( Tytön oli kanssa päästävä samaan kuvaan, päällä jo aiemmin esitelty tunika ja Lindexin leggarit. )
( Paita ei ole mun tekemä vaan huutiksesta ostetusta vaatepaketista)
Esikoinen sai päättää ihan itse resorin värin ja päätyi pirtsakkaan oranssiin. Kieltämättä hyvä valinta.


Kaavat:  Paidat Little Lamb OB 4/12,
housut Saimi OB 1/09
Kankaat: oooh, apua muistanko edes... KVK , Sampsukka , ikasyr , Royal-tuote ainakin

Esikoiselle piirsin paidan koossa 134cm. Little Lamb kaava loppui kylläkin jo kokoon 128cm mutta suurensin sen yhden koon verran itse. Pienemmille pojille tein 104cm mukaan. Lisäsin helmaan vanhasta tottumuksesta käänteen verran pituutta mutta ei nämä olisi sitä muokkausta välttämättä tarvinneet. Hyvä perusraglanpaidan kaava kyllä tuo.

Tilasin taannoin Ottobre design -lehden ihan kotiin kannettuna ja otin tilaajalahjaksi multa puuttuneen 1/09 lehden ihan vaan tuon paljon kehutun Saimi -kaavan takia. Se pääsikin heti tultuaan työn alle ja ei ole kyllä turhaan kehuttu kaava. Hyvän mallinen hoikille lapsille, helppo sivusaumaton tehdä, valmistuu nopeasti ja pienellä muokkauksilla saa helposti erilaisia housuja aikaan. Esikoiselle tein 134cm koossa ja riiviöille 104cm. Resorillisia en muokannut mitenkään. Kuminauhallisiin lisäsin vyötärölle ja lahkeensuihin summissa pituutta lisää. Yhdet sini-ruskearaidalliset velourhousut muokkasin sivusaummallisiksi ja tein lahkeensuuta hiukan pussimaiseksi. Ne housut on noissa sovituskuvissa meidän keskimmäisen pojan päällä, vaikkei se pussimaisuus kuvasta kauheasti näykään

Kaikkiin paitoihin ja housuihin yritin muistaa lisätä taakse nauhanpätkiä ja merkkilappuja, että lapset tietää, miten päin vaate kuuluu pukea päälle. Vaikka oon kyllä huomannut, että pojilla tuntuu olevan välillä niin kiire pukea, ettei ne ehdi mitään lappuja muistaa tarkastella. Sen verran usein saan huomautella väärin päin puetuista vaatteista.

4 kommenttia:

 1. Niin tuttua, vaatteet aina nurin päin, mut ehkä se onni sit on oikein päin jne. :D Tosi kivoja ompeluksia!

  VastaaPoista
 2. Miun pitäisi tehdä samanmoinen urakka, peruspaitoja pinot! Ei vaan jotenkin nyt lähde käyntiin tuo projekti :-D

  Tosi hienoja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. kiva että maltat postailla näitä peruspaitoja - onhan se lukijalle kuitenkin iso apu nähdä eri kuosit vaatteena.

  VastaaPoista
 4. Todella puuduttavaa näitä oli kyllä tehdä. Monta eri ompelusta tuli surauteltua välissä ja muutamat housut tytön koossa odottelee vielä tuolla keskeneräisten pinossa.. Kai ne joskus valmistuu.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!