torstai 6. syyskuuta 2012

Ekoteko - kankaiset kauppakassit

Tänä kesänä kyllästyin (lopultakin) kantamaan kaupan muovipusseja kotiin joka ikisellä kauppareissulla sitä 4-6 kappaletta ja otin itseäni niskasta kiinni niin kestokassien ompelussa kuin myös niiden kotoa mukaan ottamisessa! 

Kaava: Kaupan aukileikatusta muovipussista
Kankaat: raidallista ja hedelmäkuviollista puuvillakangasta Eurokankaasta

Täältä löysin kauppakassille kuvallisen ompeluohjeen (englanniksi, suomeksi löytyy esim. PamPaun blogista). Tein kylläkin lopulta vain yhden tuollaisen käännettävän kaksinkertaisen version, muut on ihan vain yksinkertaisia. Mun valitsemat kankaat oli vähän liian tönkköjä kaksinkertaiseksi kassiksi. Vuorittomien kassien reunat huolittelin vähän erilailla, taittamalla, kanttaamalla.. kunnes lopulta tajusin siisteintä jälkeä tulevan tietysti ihan muotokaitaleilla/alavaroilla.

Pohjiin ompelin ohjeen mukaan edestakaissauman, jos vaikka kestäisi painoa paremmin kuin normaali sauma. Pussien kyljessä on myös taskut, johon kassin voi käytön jälkeen taitelle. Fiksu tosin olisi tehnyt taskun jostain joustavasta kankaasta.

Kankaat löysin Eurokankaan palalaarista. Kivan värikkäitä. =)Aika hyvin oon tavoittessani onnistunut. Ei taida olla kuin kaksi tai kolme kertaa näiden kahden kuukauden aikana, kun oon kassit unohtanut kotiin kauppaan lähtiessä ja se on kyllä erittäin hyvä mun kestodementoituneille kotiäidin aivoilleni.

Kaava/ohje: Emiquilts -blogista
Kangas: Puuvilla ja kovikehuopa Eurokankaasta

Parista isoimmasta jäljelle jääneestä tilkusta kokeilin tehdä pientä kangaskoria Pinterestisn kautta löytämää ohjetta mukaillen. Ohjeen kieli, espanja?, ei ihan mulle taivu mutta kuvista jo pelkästään ymmärsi hyvin, mitä piti tehdä. Väliin ompelin tueksi kovikehuovan ja nappien sijaan sivuihin laitoin narut. Saa tarvittaessa avattua ja taiteltua pienempään tilaan säilöön.

3 kommenttia:

  1. tosi kivoja nuo korit, ja kassit ihan hirveän käytännöllisiä. meillä käytetään myös kestokasseja yleensä, mut kun ovat niin rumannäköisiä. pitäis viitsiä tehdä tällaisia ihania :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit kassit ja tosi kiva tuo niiden säilytyskori. Mäkin käytän kangaskasseja. Yleensä on käsilaukussa yksi tai kaksi kassia, jotta jos pistäydyn kirjastossa, kirpparilla tai kaupassa ilman etukäteissuunnittelua, on mihin tavarat laittaa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!