lauantai 5. toukokuuta 2012

Pojille "Dimexit"

Tämä idea on muhinut päässä jo pitkään. Melkeinpä yhtä pitkään, kun tuo meidän keltavaatteinen iskämies on noita poikia mukaansa töihin huolinut. Kankaiden tilaamisessa, kaavojen piirtämisessä, kankaiden leikkaamisessa, ompelemisessa, ihan kaikessa meni pitkään mutta nyt ne on valmiit. Poikien "Dimexit" nimittäin.






Kaava: OB 3/11 Slim fit t-paita levennettynä (laiska ei jaksanut piirtää uusia kaavoja)
Kangas: kirkas keltainen ohut viskoosielastaanitrikoo Kangastukku
Kaava: Jos oikein muistan niin OB 1/2010 malli 27
Kankaat: Worker työvaatekankaat ja heijastinnauha Kangastukku 

Olin joskus piirrellyt Slim fit t-paitojen kaavat, joten käytin sitä näiden t-paitojen tekemiseen. Onneksi tajusin mitata kaavat ensin ja verrata niitä poikiin. Muuten olisi  tullut t-paidat todellakin mallia makkarankuori. Lisäsin jokaiseen paitaan sekä etu- että takakappaleelle noin 5cm lisää leveyttä! Lopputulos oli ihan hyvä. Ei liian ihonmyötäinen eikä kuitenkaan liian löysäkään. Pienempien poikien kaava oli 104cm ja isoimman 134cm.

Tuo keltainen trikoo oli kyllä ihan kamalaa ommeltavaa. En tiedä oliko se tuo kangas, josta Sapphire ei tykännyt vai lanka vai oliko neula huono vai oliko arvon neiti muuten vaan huonolla päällä mutta vähän väliä katkesi lanka, kun tikkasin hihan suut ja helmaa. Vaihdoin neulaakin pari kertaa mutta jälki ei ole siltikään kovin nättiä. Ärh. En ollut yhtään purkamistuulella, joten saa luvan kelvata tuollaisenaan.

Työhousujen kankaita leikatessa tein ylläri ylläri pienen mokan ja sen seurauksena jouduin nuorimman herran housuihin leikkaamaan takakaarrokkeen keltaisesta kankaasta, kun sinistä ei enää riittänyt tarpeeksi. No eipä se kovin pahalta näytä noin ja ainakin on herroilla nyt sitten edes vähän erilaiset housut. 

Housuissa on vetoketjut ja vyötärölle laitoin nappien sijaan nepit. Meinasin ensin laittaa muoviset KAMit mutta Prymin neppipihtipaketissa tuli mukana anorakkineppejä. Ne näytti tarpeeksi jämäkiltä, joten laitoin sellaset. 


Nyt on hyvä lähettää pojat iskämiehen mukaan töihin, kun on asianmukaiset vaatteet myös nuoremmalla polvella. =)

3 kommenttia:

  1. Onpas hauska idea ja kivan näköisiä pikkutyömiehiä! :)

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavat! Kelpaa mennä töihin :)

    VastaaPoista
  3. Joo, nyt odotellaan vaan vähän lämpöisempiä kelejä, ettei tarvi näitä piilotella haalareiden alle. =D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!