sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Paitoja paitoja..

Muutaman viime päivän oon leikellyt ja ommellut sarjatyönä paitoja. Vielä pitäisi tehdä paljon lisää, että saisi ruveta korjaamaan vaatekaapista liian nafteja vaatteita pois lasten kaapeista.


 Kaava: OB 6/10 Let it be 
Kankaat: LiandLon astronautti trikoot vihreä ja sinipohjainen Royal-tuote, 
musta fb:n kangashamstereista


Ah, niin rennot sovituskuvat taas. Tälläiset ilmeet saa, kun käskee hymyilemään. Kyllä huomaa ketkä lapsista on tulleet äitiinsä (rautakanget) ja ketkä isäänsä (irvistelijä). :D 

Uutta kaavaa kokeilin. Pienempien herrojen paidat on kokoa 104cm ja isomman 134cm. Muuten olisi hyvä kaava mutta helmaa saa kyllä pidentää ihan reilusti, jos on vähänkään pitkäselkäisiä lapsia. Näihin laitoin jokaiseen jo suosista 3-4cm pidemmän helman ja siltikin olisi ehkä saanut olla pari senttiä ainakin pidemmät. Hihat sen sijaan tein ihan kaavan mukaiset ja ihme kyllä ne oli meidän "apinoille" ihan sopivat. Jäi siis kasvuvaraakin niin kuin oli ajatus. Kaula-aukot leikkasin saumavaralla. En edes lukenut ohjeesta, miten ne olisi pitänyt leikata. Vaikutti melko avarilta kaavassa, joten ajattelin että helpompi se on sitten leikata pois kangasta, jos vaikuttaakin kireiltä kuin yrittää taikoa sitä takaisin, jos onkin turhan avara. Hyvin sujahti tuon meidän nuorimman pojan jättipääkin (kaikella rakkaudella) paidan aukosta.

Rakkaudella tehty -merkkejä tilasin myös Royal-tuotteelta. Muistin peräti kahden nuorimman pojan paitaan sellaisen ommella saumaan. Ja molemmat vielä täysin "väärälle" puolelle, kun mitä kuvittelin ompeleeni. Syytän siitä kyllä migreeniä, mikä yritti jo ikävästi painaa päälle, kun näitä tein.. 

Kaava: OB 6/10 Let it be
Kangas: Punahilkka jersey ikasyriltä
punainen resori Myllymuksut

Samassa sarjassa valmistui ihanasta punahilkka trikoosta paita miehen siskontytölle koossa 110cm ja omalle tytölle samasta 92cm koon kaavasta muokattuna tunika. Helmaan otin leveyttä ja pituutta me&i:n tunikasta. 


Reilu tuli niin kuin oli tarkoituskin. Menee kyllä nytkin jo hihansuu taitettuna mutta syksylle tätä enemmän ajattelin. Tytön vaatelaatikot on niin täynnä (86cm kokoa), ettei kaikki edes mahdu kerralla niihin ilman järjetöntä sullomista. Oon ollut liian innokas kirppistelijä. Mutta onneksi tuo kasvaa. Ihanan nopeasti! =)


 Kaava: "Oma" yhdistelmä kahdesta lempipaidasta
Kangas: harmaa-pinkkiraidallista viskoositrikoota Eurokankaasta

Itellenikin ompelin (kerrankin) paidan mutta siitä tuli ihan plääh. Oon tykännyt hirveästi me&i:n lepakkohihaisista kruunupaidoista mutta oon vilukissana kaivannut pidempiä hihoja. Tällä viikolla löysin Aleksi 13:sta alerekistä Ril´sin samantyylisen paidan pitkähihaisena (jee!) mutta löysällä poolokauluksella (ääh!). Lempparipaidaksi se hyppäsi kuitenkin kauluksesta huolimatta ja sain innon yrittää näitä kahta yhdistää. Lopputuloksen piti siis olla avarakauluksellinen pitkähihainen lepakkopaita. Ei onnistunut.  Tein ihan liian tiukat hihansuut. :-/ Päätin sitten lyhentää niitä tuollaiseksi puolihulluksi, jos se vaikka pääsisi käyttöön kesällä. Helmassa oli aluksi samaa raitatrikoota kuin muukin paita mutta leikkasin pois ja vaihdoin tilalle resorikaitaleen. Näyttää paremmalta mutta pläähiltä tuntuu edelleen. Ehkä se on tuo kangas (ja pinkki väri) mikä siinä nyt itselle mättää. Tai raidallisuus. Tai se, kun ei onnistunutkaan pitkähihaisena.. Tai ihan kaikki.

(esikoinen kuvasi, kameran automaattitarkennus ei oikein pysynyt pojan perässä)

Täytyy yrittää uudestaan jollain paremmalla/mielekkäämmällä kankaalla. Jos vaikka osaisi ottaa mokista oppia seuraavaan versioon. Voihan tästä vielä leikellä lapsille jotain, jos jää kesälläkin kaappiin makaamaan.

3 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia! Ihanat rautakanget ja irvistelijä! :D

    Mielestäni tuo lepakkohihainen näyttää kivalta!

    VastaaPoista
  2. Ihanasti kaikilla samaa kuosia eri väreissä. Tuo musta on vaan huippu. Sitä kun löytäisi vielä jostain

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!