maanantai 30. huhtikuuta 2012

Perusvaatetta

Vihdoinkin oon saanut ahkeroitua enemmänkin perusvaatetta lapsille. Paita puoli tosin on vielä vähän vaiheessa mut laitetaan nyt näitä tähän asti valimistuneita  jo esille.

Kaavat: Singoalla SK 1/09 muokattuna (kavennettu, lyhennetty), 
legginsit oma
Kankaat: Piparikukka joustofrotee Myllymuksut
keltainen trikoo saatu kangasvaihtarina

Kaavat: Singoalla sama kuin yllä mutta "täysipituisena"
legginsit oma, lyhennettynä shortsimittaan
Kankaat: Apinat joustofrotee Myllymuksut
ruskea tähtitrikoo kaverilta

Kaavat: Molemmissa oma kaavaräpellys, legginsit caprimittaiset
Kankaat: Ruskea piparikukka joustofrotee Myllymuksuilta, resori Metsolasta
keltainen trikoo kangasvaihtarina

Tytölle koossa 86-92cm suunnilleen kesävaatetta "jämäkankaista". Keltaiset trikoot sain kangasvaihtarina. Kone takkusi ihan hirveästi niitä ommellessa, meinasin jo hermoni menettää. Vaihdoin neulaa pari kertaa ja silti vaan langat katksi vähän väliä. Lopulta ymmärsin kokeilla vaihtaa lankaa ja johan alkoi sujumaan! Niin laiska kuitenkin olin, että en jaksanut ruveta purkamaan ompeleita. Olkoot kotikesävaatteina sitten.

Kaava: Ottobre Anis trikoohousut 1/10
Kangas: ruskea sydänvelour ikasyr, resori Metsolaa

Neiti sai lisäksi myös lopusta sydänvelourista housut. Oon joskus tuon lehden ilmestyttyä jo piirtänyt kaavan koossa 92cm mutta on jäänyt kokeilematta. Nyt ajattelin kokeilla, miltä näyttää, kun tyttö varmaan syksyllä siirtyy jo tuohon kokoon. Kivalta vaikutti. Vähän joogahousumaisilta, jos/kun pitää resorit pitkinä. Taidan pienillä muokkauksilla tehdä näitä lisää. Sovituskuvia ei kaikista ole ja nämäki, mitä on niin on vähän tälläsiä. :D Liikaa virtaa tällä meidän pienellä ilopilleri-ikiliikkujalla. =)
 
 
 Kaava: Ottobre 6/09 Night Owl muokattuna
Kankaat: Apinat ja leijonat interlocktrikoo ikasyr
musta trikoo ja turkoosi resori Royal-tuote, musta resori Eurokangas

Esikoiselle tein kaksi paitaa. Apina&leijona kankaat on olleet leikattuna jo tooosi pitkään. Jo siitä lähtien, kun nämä paidat ompelin. Koko näissä on 128cm leveys, 134cm pituus. Lisäsin tosin vieläkin pituutta pari senttiä ja samoin pienensin kaula-aukkoa parilla sentillä, kun nuo aikaisemmat paidat tuntui vähän liian avonaisilta. Onneksi olin leikellyt reiluiksi, sillä poika on ehtinyt jo kasvamaan sen verran, että ei enää ihan niin reiluja olekaan. 
 
 
Mustaan paitaan jatkoin applikointiharjoituksia yhden kuviotrikoon leijonan muodossa. Perinteisen aloittelijan mokan taisin ainakin tehdä, kuva nimittäin unohtui kääntää peilikuvaksi liimaharsolle piirrettäessä. Onneksi huomasin leijonien olevan myös noin päin kankaassa niin ei kukaa huomaa mokaa. ;D

Kaava: Ottobre 6/09
Kankaat: ruskea velour ikasyr, 
oranssi-ruskearaidallinen joustofrotee kaverilta,
oliivi joustofrotee ja resorit Metsola
 
Peruslökäpöksyjä esikoiselle. Helppoja sivusaumattomia. Vähän olisi voinut kaventaa niin ei olisi tullut niin yökkärihousufiilis. (Yllättävää, että yöhousujen kaavalla tulee yöhousufiilis :D )

Kaava: Ottobre 6/09 muokattuna
Kankaat: Vihreä velour Sampsukka?, työkonevelour kangasvaihtarina, 
ruskea pilvivelour ikasyr, oliivi ja ruskea resori Metsola, turkoosi Royal-tute

Perushousuja myös pienemmille pojille. Samalla kaposella (jonkinverran levennetty pitkisten) kaavalla kuin aiemmatkin. Nyt saa jo nämä kapeat versiot riittää tässä koossa.

Kaavat: Paita ja legginsit piirretty ostovaatteista (turkoosit legginsit kuvassa on ostetut, Finnwearin)
Singoalla SK 1/09 kavennettuna
Kankaat: Turkoosi lintu jersey Michas Stoffecke
Punainen velour HHKangas
Omput joustofrotee ja punainen resori Myllymuksut
 
Miehen siskontytölle ompelin paidan ja legginsit sekä singoallan koossa 110cm. Paidan ja housujen kaavat otin tytölle ostamista synttärilahjavaatteista, kun kokeiltaessa olivat sopivia kooltaan (ja en jaksanut erikseen ruveta kaivelemaan lehtiä löytääkseni sopivia kaavoja). Singoallan tein samalla kaavalla ja muokkauksilla (eli kavensin laskosten verran edestä ja takaa) kuin omallekin tytölle oon ommellut, koko vaan vähän isompi. =)


Lopuksi vielä pipot. Esikoiselle apinajoustiksesta peruslörppää. Riiviöille surautin parista vanhasta tahriintuneesta Duns Swedenin paidoista lörpät. =)


Iloista Vappua kaikille lukijoille! =)

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!