perjantai 5. heinäkuuta 2013

Päivänkakkaroita

Ompelevat kaverit ovat tilin turmioksi. Niin se vaan on. Kävin tuossa taannoin ystävän luona kylässä ja tietystihän sitä piti kangashyllynkin tilanne tarkistaa. Kankaita nyt vaan on livenä paljon mukavampi tutkia kuin jonkun pienen tai vähän isomman näyttöpäätteen edessä tiiraillen. ISO PLUSSA muuten niille kangaskaupoille, jotka ovat tämän tajunneet ja laittavat kangasnäytteitä tilausten mukaan! Kyllä, monta kangasta roikkuu wanted -listalla niiden näytteiden takia, tilin saldo vaan rajoittaa toisinaan vähän liikaa niiden kankaiden ostamista.

Naperonutun päivänkakkara oli yksi niistä kankaista, joiden ostoon kipinä tuli meidän "etelän reissulla". Kuvissa se ei houkutellut yhtään, värit näytti jotenkin... no PLÄÄH.. liian limeiltä tai jotain. Mutta niin kuin monesti käykin niin tässäkin värit oli livenä paljon kivemmat! Etenkin trikoisessa vihreässä!


Kaava: "Tissis" muokattuna raakasti me&i maksimekon suuntaan
Kangas: Naperonutun Päivänkakkara jersey Royal-tuote

Miikkareiden mallistosta oon tänä keväänä/kesänä haaveillut niin hienolta näyttävästä maksimekosta. Lopulta sellaisen alella ostinkin. Sattuipa vaan koko valinta menemään ihan pieleen ja nyt mulla onkin sitten hienolta näyttävä pussi täällä odottamassa, mitä oikein sille tekisin. No sen verran jo tein, että harrastin vakoilua ja tutkin, miten se on tehty. Siitä se ajatus sitten lähti.


Käytin kaavapohjana ns. tissiksen etu- ja takakappaletta. Etukappaleen oon jo aikoja sitten muokannut itselleni sopivammaksi, siihen en tällä kertaa kajonnut ollenkaan muuten kuin käsiaukot leikkasin ilman saumavaroja. Takakappale on ollut "alkuperäinen". Tällä kertaa en leikannut sitä taitteelta (eli takana keskellä on sauma) ja avarsin selkäpuolta taittamalla kaavasta olkapäiltä keskelle selkää palan pois. Helmakappaleet leikkasin sen mukaan, mitä kangasta riitti. Etukappaleeseen yhdistäessä rypytin ylimääräisen pituuden saumurin differentiaalisyötön avulla. 

Takapuolella jouduin fiksailemaan helmaa enemmän, sillä sinne se ikuinen ongelma eli kauhea pussitus. Tällä kertaa otin vain vähän sivuista sisään ja tein taakse kaksi muotolaskosta. En halunnut mekosta ihan slimmiä, joten vieläkin se siellä vähän pussittaa mutta ehkä nyt nätimmin kuin ekalla ompelulla. Helman taitetta pitää vielä korjata. Näyttää nyt tykkäävän kääntyä väärinpäin. Onneksi pituudessa on se pari senttiä vielä varaa taittaa lisää. Ehkä pysynee leveämpänä sitten paremmin oikein päin. 


Yläkappaleiden reunat vain taitoin nurjalle ja tikkasin kaksoisneulalla päältä. Framilon oli loppu, joten näihin en edes sitä laittanut taitteen väliin tukemaan. Toivottavasti eivät lerpahda käytön myötä. Olkaimiin tein miikkareiden maksimekosta apinoidut kiepautukset ennen kuin ompelin sivusaumat kiinni. 


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Pienistä virheistä huolimatta mäkin tykkään tosi paljon. Maltanko edes pesuun päästää. :D

   Poista
 2. Hieno mekko! Kangas on tosi kiva :) Sulle ois hehkutushaaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
 3. Onpa siinä kesäinen mekko! Tosi kiva.

  VastaaPoista
 4. kaunis ja sopii käyttäjälleen loistavasti!

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän hieno! Juurintänään ostin kangasta, että tekisin maksimekon tissiksen kaavalla. Taidan muokkalilla selän juuri tuollaiseksi, tuo on niin makee!!!!

  VastaaPoista
 6. Kiva twisti nuo twistit olkaimissa ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!