keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kikertävän kukertava Onerva

Mä olen ommellut tänään kuusi hupparia! Iski totaalinen hupparimania. Näistä tänään kasatuista vasta kaksi pääsee esittäytymään heti, sillä neljään muuhun olisi tarkoitus vielä ommella alaosatkin.


Kaavat: Tytön huppari Ottobre 4/13 Beagle boy pienennettynä kokoon 92cm
Oma huppari kaavamuokkaus Suuri Käsityölehden kietaisuhupparista, koko S
Kangas: Ihana Onerva joustofrotee Sampsukasta
punainen resori muistaakseni Seliasta

Onervan kanssa tuli ongelmaksi resorivärin valinta. Omasta varastosta löytyi just tyhmästi ohi meneviä vihreän ja keltaisen sävyjä. Valkoista olisi ollut mutta sitä en oikein tykkää käyttää, kun harmaantuu äkkiä meidän rautaisen veden takia. Jos ei kerta sopivaa samaa sävyä ole niin seuraava ratkaisu on sitten vastaväri. Ompelukoneessa oli punaiset langat appelsiinihupparin jäljiltä, joten se päätös oli nopeasti tehty. :D 

Beagle boy -hupparin kaavat loppuivat kokoon 98cm ja se tuntui vielä liian isolta meidän tytölle, joten pienensin kaavaa yhden koon verran. Hihansuukaitaleiden ja käänteen sijaan laitoin resorit. Punaista tietysti nekin. Mitä ei voi piilottaa, pitää korostaa. Eikös se niin mene? 


Omaa hupparia varten tein vähän muokkauksia lähtien SK:n kaavasta liikkeelle tähän malliin. Kaivoin esille myös ns. tissitunikan eli alkujaan me&i:n kietaisutunikasta piirretyt kaavat, tai itse asiassa oman muokkaukseni siitä, ja otin etukappaleeseen mallia siitä. Nostin helman saumaa heti pian rinnan alle ja kun tälläinen perän omaava ihminen olen, piti niin etu- että takakappaleellekin piirrellä vähän kurvia. 


Aika kiva tuli lopputuloksesta, vaikka ei täydellinen vieläkään. Edessä yritin saada kuviot kohdistettua mut pieleen meni lahjakkaasti. Kolmatta kertaa en jaksanut kokeilla osuisko kohdilleen. Kuvastanee vaan kantajansa persoonaa. Vähän vinksallaan. Nuorempana kirjoitin aina ystäväkirjoihin silmienvärin kohtaan "kikertävänkukertavanvihertävä". Tämä kangas on just sen sanan näköistä. :D 


12 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanat samisteluhupparit ja kuvat <3

  VastaaPoista
 2. Ihan huiput kuvat ja tosi hienot hupparit!

  VastaaPoista
 3. KIva kyllä toi uuden SK:n hupparikaava! :) Pitänee mennä uudestaan kirjastoon kaavan piirtoon...

  VastaaPoista
 4. Ihanat samisteluhupparit! Mullakin lähtee tänään leikkuuseen muutamat hupparit. Tarkottaakohan tämä sitte sitä että ootellaan jo syksyä ;)

  VastaaPoista
 5. Ompa ihanat hupparit! ja hyvin oot muokannut kaavaa. Mullakin iski sama huppari heti silmään lehdestä, mut mun kropalle ei kyllä sopisi se alkuperäinen, ehkäpä koitan kans jotain tämän tyyppistä sovellusta ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanat samisteluhupparit. Täytyy hankkia tuo SK:n kaava.

  VastaaPoista
 7. Onpas söpöt :)!

  Laitoin sinulle sähköpostia muutama päivä sitten, mahdoitko huomata :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jooo, huomasin mutta kiireessä luin ja unohtu tietysti vastata myöhemmin, kun koneelle pääsin. Nyt on vastattu! =)

   Poista
 8. Mä en ollenkaan ole lämmennyt tuolle SK:n kaavalle, mutta sun muokkauksilla näyttää kyllä kivalta. Ja nuo punaiset resorit on niin jees!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!