maanantai 22. heinäkuuta 2013

Appelsiinihuppari

Uusimmassa Suuri Käsityölehdessä tuli oikein kaava "hupparitissiksestä" vastaan. Pakkohan sitä oli kokeilla. Materiaaliksi valikoitui joustofrotee ihan sillä, kun lämpömittari ei ole kovinkaan helteisiä lukemia näyttänyt viime päivinä.


Kaava: Suuri Käsityölehti 7/13, koko S
Kangas: Appelsiinijoustofrotee Emeli Design
Punainen joustofrotee Selia

Kerrankin tein melkein kokonaan ohjeiden mukaan. Melkein! Muokkasin ainoastaan pikkusen etu- ja takakappaletta tuosta uuman kohdalta, lisää muotoa siis sentti pari. Pitää vielä korjata ja ottaa saumurilla lisää sisään. Jää ikävä törrötys taskujenn kohdille. Pituutta olisi saanut olla mun makuun vähän lisää mutta menee tämä näinkin. Hihat sen sijaan oli yllättävää kyllä tarpeeksi pitkät ihan sellaisinaan. Jätin kuminauhat vielä pujottamatta hihansuihin ja nyt kun tämä on ollut jonkin aikaa päällä niin enpä taida niitä edes laittaakaan. 


Niin ja taskun suut kanttasin. Niin ajatella! Minä tein oikein taskutkin. Oho! Niitä oon alkanut kaipaamaan vaatteisiin, kun kännykkä mukamas pitäisi aina olla kuuloetäisyydellä mut pitäisi pystyä istumaan ja kyykkimään eli ei voi housujen taskuihin tunkea, ainakaan liian piukkojen housujen. Lököhousuissa taas ei taida mulla yksissäkään olla taskuja. No nyt on ainakin yksi paita, jossa on kännykkää varten tasku! Oikasin muuten sen verran tässäkin, että tein taskun ihan vaan yhdestä palasta. Kaavan mukaan olisi kuulunut kaksi ja taskun suulle olisi tullut vain tikkaus mutta mä menin taas helpomman kautta. Syytän kantinkääntäjääni. =)


Ja pitihän munkin kun kerta muutkin. Käydä ostamassa Lidlistä tekstiilileimasin nimittäin. Ja näin sitä sitten käy, kun ekaa kertaa leimaa kankaaseen. Tietysti tulee ylimääräistä jälkeä. Pah. Noh, jos jätän sen kohdan silittämättä niin jospa se siitä haalistuisi pesuissa pois. Onneksi kaikki kirjaimet sentään onnistuin laittamaan oikein päin.. kai? Tämän leimasimen musteen kuulemma pitäisi pysyä jopa 90 asteen pesuissa. Katsotaan, miten kestää. Ajatuksena olisi lätkiä lasten vaatteisiin nimikoinnit. Kohta puolin tässä talossa on yksi koululainen, yksi eskarilainen ja yksi osittaispäiväkotilainen. Kaikki sen verran äitiinsä tulleita (lue hatarapäisiä), että ehkä olisi syytä nimikoida niiden vaatteet. 

Loppuun vielä tervetulotoivotus kaikille uusille lukijoille! Muistakaahan te kaikki vanhatkin lukijat käydä osallistumassa arvontaan! Vielä on tämä viikko aikaa osallistua!

18 kommenttia:

 1. Ihana huppari,näinä kylminä päivinä on itekkin alkanut kaipaamaan jotain lämpöisempää ylle.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana huppari ja tämä malli tuntuu istuvan sinulle todella hyvin.

  VastaaPoista
 3. Upea huppari ja hyvä idea leimasimen käyttöön! :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on sama "hupparitissis" työnalla :D Hieno on!

  VastaaPoista
 5. Ihana huppari! Täytyy kaivaa lehti esille ja alkaa piirteleen kaavoja :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis huppari! Mullakin tuli noi rajat, kun kokeilin tuota leimasinta. Sen verran ne rajat häiritsi, että leimasin niitä tekstejä valkoiselle trikoolle ja leikkasin siitä nimet irti ja ompelin kiinni niskaan ihan samalla tavalla kuin nimilaputkin, jotka pääsivät loppumaan. Siitä tietenkin tulee yksi lisävaihe...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kiva idea! Täytyy pistää korvan taakse, jos/kun joissain kankaissa nurjapuolikin on kuitenkin sen verran tumma, ettei tuo muste siitä edes erottuisi!

   Poista
 7. Ihana! Miten jäi tuokin malli huomaamatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli lehdessä naamioitu kyllä helposti ohitettavaksi. Katoin itse eka, että mikä ihmeen valkoinen hoitsupuku on tehty. :D

   Poista
 8. Hieno huppari! Leimasin täälläkin hommattuna. Siihen viiruongelmaan auttaa hiukan, jos kirjoitukset on tasaisesti leimasimeen ja leimaamalla tasaisella kovalla pohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisin vahingossa keikauttaa sitä leimasinta edes takasin. Täytyy seuraavilla kerroilla vaan painaa eikä yhtään heilutella ylimääräisiä.

   Poista
 9. Mahtis! Leimasimen rantuun, mä laitoin kankaan päälle paperia sillain että se rantu leimaantui siihen eikä kankaaseen

  VastaaPoista
 10. Kävin juuri vierailemassa toisessa blogissa ja sielläkin oli tehty tällä kaavalla. Täytyy ottaa nuo muokkausvinkit talteen, omat kaavat on jo piirretty. Tuo appelsiini joustis näyttää kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
 11. Kivan oloinen kaava, tätäkin voisin kokeilla. Kaunis huppari kauniista kankaasta.

  VastaaPoista
 12. Oi kuinka kiva huppari ja vielä aivan ihana kangas.

  VastaaPoista
 13. Mie oon etsiskellyt tässä hupparitissiksen kaavaa,kun kaupasta ostamassa jo reikiä ja on aika lyhytkin(muuten ihana malli).Kaipailin siis hupparia,jossa imetyskin sujuu.Kiitos sinun löysin mallin,ei tarvi säveltää omasta päästä tai pilkkoa vielä kaupasta ostamaa��Ja lehtikin sattui olemaan,mutta miekin oon tuon mallin missannu.Jännä miten erilaisilla kuoseilla on niin suuri vaikutus.kiitos siis sinulle!

  VastaaPoista
 14. Mie oon etsiskellyt tässä hupparitissiksen kaavaa,kun kaupasta ostamassa jo reikiä ja on aika lyhytkin(muuten ihana malli).Kaipailin siis hupparia,jossa imetyskin sujuu.Kiitos sinun löysin mallin,ei tarvi säveltää omasta päästä tai pilkkoa vielä kaupasta ostamaa��Ja lehtikin sattui olemaan,mutta miekin oon tuon mallin missannu.Jännä miten erilaisilla kuoseilla on niin suuri vaikutus.kiitos siis sinulle!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!