torstai 29. syyskuuta 2011

Käpykranssi

Tein ulko-oveen uuden koristeen männynkävyistä, jotka pojat keräsi mulle mökillä loppukesästä.


Pohjana käytin vanhasta havu/tekokukka/tjs. kranssista säästämääni styroksiympyrää. Koska sen pinnasta ollut ruskea silkkipaperi oli koristeita pois repiessä lähtenyt osittain irti ja ei näyttänyt ollenkaan nätiltä, keksin päällystää sen ensin juuttinarulla (jonka ihanat lapseni kerran levitteli ympäri pihaa).  Narun liimasin styroksiin kiinni kuumaliimalla. Kun taustaympyrä oli saatu vähän siistimmäksi, aloin liimailemaan käpyjä kuumaliimalla. Lopuksi vielä suhautin käpyjen pintaan hiukan hopeaa spraymaalia ja kranssi oli valmis kiinnitettäväksi oveen.

4 kommenttia:

 1. Yksinkertaisesti tosi kaunis!
  Tuollainen olis kiva meidänkin oveen, mutta multa ei taida nyt vaan löytyä innostusta alkaa liimailemaan.

  VastaaPoista
 2. Sä olet kyllä uskomattoman taitava käsistäsi! (T. hippopotamus.. :) )

  VastaaPoista
 3. Moi! Ensivisiitillä, tulen lukijana uudelleenkin! Tosi kiva kranssi, minulla ollut joskus vastaava oven sisäpuolella, mutta muksut sen tiputtivat ja kävyt irtosivat.. ;) Kestääkös tuo kuumaliima ulkotiloja? josko itsekin askartelisi uuden..

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista ja uusille tervetuloa lukijaksi! <3

  Hanna, ainakin toistaiseksi tuo käpykranssi on kestänyt hyvin meidän ulko-ovessa. Pakkasöitä on jokunen ollut ja kosteutta mutta en ole mitään muutosta vielä huomannut kävyissä tai liimassa.

  Viime talvena mulla oli ostettu kranssi ulko-ovessa ja siinä osa koristeista oli liimattu kuumaliimalla kiinni. Tekomarjoista lähti pinnoitteet ja värejä talven tuiskuissa ja pakkasissa mut liimaukset kyllä kesti ihan loppuun asti. Toivottavasti kestää tuon käpykranssinkin liimat. =)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!