sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Aaltokuvioinen peitto

Näin joskus Mimon ja Myyn menossa -blogissa kuvia, jossa taustalla oli ihana värikäs aaltokuvioinen peitto. Ihastuin kuvioon ja värikkyyteen heti ja tietysti tuli kauhea into tehdä omalle lapselle samanlainen, tosin pienemmässä mittakaavaassa.

Kaivelin aikani nettiä etsiessä ohjetta tai edes mallikertaa juuri tuollaiseen neulottavaan aaltokuvioon. Lopulta löysin samalla idealla tehdyn paidan ohjeen Dropsin sivuilta. Siinä tosin oli kapeampi aaltokuvio mutta siitä sain muokattua itselleni oikeanlaisen mallikerran.

 
Lanka: Novitan Miamia turkoosina, pinkkinä ja vihreänä 
Puikot: 4,0 mmJos jotakuta kiinnostaa niin tässä on se väsäämäni mallikerta, jonka mukaan peiton neuloin: 

Tein vauvakokoisen peiton (n. 60cm x 80cm), joten toistin mallikertaa neljä kertaa ja väriä vaihdoin aina, kun olin tuon 18krs saanut neulottua. Raitoja tein yhteensä 15. Reunoihin tein reunuksen aina oikealla, alhaalle ja ylhäälle 6krs, sivuille 10s. Peitosta tuli ehkä hiukan liian kapea suhteessa korkeuteen, samoin ala- ja yläreunassa olisi saanut olla muutama kerros enemmän reunusta, joten itelle muistiin: Jos/kun joskus teen uuden vauvapeiton tällä ohjeella niin teen alas ja ylös 8krs aina oikeaa, reunoille 10s, sekä toistaisin mallikerran viisi kerta neljän sijaan.

Varmaan samanlaiselle peitolle löytyy netistä kyllä ohjeita mutta ei vaan itselle sattunut silmään, vaikka minkälaisia hakusanoja käytin ja monta iltaa esim. Ravelrya selailin. Jos joku tietää oikean ohjeen niin saa vinkata. =)

6 kommenttia:

 1. Tosi ihana peitto!
  Mulla on just virkkuukoukulla (on ollut jo kauan..) aaltopeitto vauvalle, mutta pelkään että se ehtii jäädä jo pieneksi ennen kuin jaksan rykäistä sen loppuun saakka.

  Tätä sun peittoa voisin joskus hamassa tulevaisuudessa kokeilla jostain tosi paksusta langasta ihan parisängyn päälle väkertää. Tosi kivan näköinen.

  VastaaPoista
 2. Tuo olisi kyllä aivan ihana isona peittona ja useammalla värillä. Jos alkaisi nyt tekeen niin ehkä voisi sitten jollekin lapsista lahjottaa sen muuttaessa omaan kotiinsa. =D

  VastaaPoista
 3. Ihana peitto! Kuinka paljon meni lankaa? Tämän voisin kyllä toteuttaa, tosi kaunis! Kiitos mallikerran jakamisesta :)

  VastaaPoista
 4. Onpa upea peitto!taidokasta työtä.Kävin muitakin juttujasi katsomassa..hienoja kuten esim. se vetoketjulaukku!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kommenteista! =)

  Lankaa mulla meni yhteensä noin 250g. Hiukan vajaa 2 kerää siis per väri.

  VastaaPoista
 6. Ihana peitto, ja kiitos ohjeesta! :) Olit liittynyt blogini lukijaksi ja tulin vilkaisemaan tänne, ja heti löysin jotain ihanaa! Ohje kirjanmerkkeihin ja vielä joskus toteutukseen, toivon ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!