tiistai 25. lokakuuta 2011

Lämmikettä tytölle

Vihdoinkin sain valmiiksi pienelle neidillemme kylmeneviin päiviin uuden pipon, tumput ja villasukat.

Ohjeet: Tumppujen ohje omasta päästä, pipo Garnstudion myssy , villasukat ns. junasukat hiukan sovellettuna yksi ohje esim. täällä
Langat: Novitan Nalle aloevera väri pinkki (en muista, mikä oli virallisesti) ja Nalle Kukkaketo väri ruusu, molempia yksi kerä.
Puikot: 5mm sukkapuikotNeuloin kaikki kaksinkertaisella langalla, toinen lanka yksiväristä pinkkiä ja toinen kirjolankaa. Tuli ihan hauska jälki. Pipon tein ohjeen 12/18kk koon mukaan, tuli sopiva 45cm päähän. Sukatkin onnistuin saamaan sopivan kokoisiksi. Neuloin 32 silmukalla ja vähentelin ohjeen mukaisia kerroksia sen mukaan, mikä tuntui sopivalta (mulla oli mallina yksinkertaisesta Nallesta neulotut samanlaiset sukat, joihin matkan varrella vertasin). Tumpuista puolestaan tuli turhan isot. Ne kyllä teinkin ihan täysin hatusta vetäen ilman mitään ohjetta. Aloitin 40s ja sävelsin ohjetta samalla kuin neuloin. Lopputulos on ehkä keskiverron 2 vuotiaan kokoa. Melko reilut meidän 9kk tytölle. Jos jaksan niin puran ne ja neulon uudelleen joko pienemmällä silmukka määrällä tai sitten kavennan tuplasti enemmän silmukoita pois ranneresorin kohdalla. Nyt kavensin vain yhden silmukan per puikko.

Tämä äiti on hurahtanut kolmen pojan vaatettamisen jälkeen näihin ihaniin "tyttöväreihin" ja nyt etenkin pinkin vahvoihin sävyihin. Punaista meiltä on aiemminkin löytynyt ja löytyy edelleen poikien vaatteista mutta vaaleanpunainen, violetti ja pinkki ovat olleet sellaisia värejä, joita meillä ei ennen tytön syntymää ole juurikaan näkynyt. Vaaleanpunaisesta en välitä kovinkaan paljoa vieläkään, vaikka sitä neidin vaatteista löytyy. Jos vaan on jotain muuta kivaa väriä tarjolla (niin ku yleensä on, jos vaan pyykkihuolto on pelannut) niin kyllä ne muun väriset vaatteet pääsee useammin tytön päälle kuin vaaleanpunaiset.

Kyllä meidän neidiltä löytyy ns. tyttövärien lisäksi paljon vihreää, sinistä ja turkoosia ym. Siis niitä värejä, joita oon pyöritellyt poikien vaatteissa jo monta vuotta. Tuo kivaa vaihtelua tytön vaatevarastoon, kun kaikki ei ole pelkkää punaista ja sen eri sävyjä. Tuo sovituskuvassa oleva mintunvihreä pikkumyy body on väreiltään yksi mun lemppareista, vaikka siinä vaaleanpunaista onkin. =D

1 kommentti:

  1. Tosi söpöt! Tuo sukkamalli on tosi ihana, meillä ollut myös vastaavat käytössä vauveliaikana!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!