perjantai 28. lokakuuta 2011

Huopasaippuaa

Mä oon ollut ahkera, kun tulee jo kolmas bloggaus samalle viikolle. =D

Alotin joululahjojen väkertelyn vihdoinkin. Ajatustasolla olen asioita työstänyt jo pitkään, keräillyt ideoita ja miettinyt mitä kenellekin. Nyt alkaa olla jo toteutuksen aika, muuten jää osa tekemättä.

Huopasaippua oli yksi ajatus lahjoiksi. Ohjeita löytyi kuvienkin kera ihan hyvin googlaamalla mutta otin nyt itsekin muutaman kuvan eri työvaiheista teidän iloksi.

Huopasaippuaa varten ostin palasaippuoita (ihan vaan perussaippuaa ruokakaupasta, kun en ollut varma lahjansaajien hajutottumuksista), erivärisiä huovutusvilloja mulla olikin jo ennestään kasa. Sukkalaatikosta kaivelin yhdet vanhat sukkahousut ja siivouskaapista purkin nestemäistä mäntysaippuaa. Sitten olikin kaikki valmiina ensimmäistä kokeilua varten.


Ensiksi kieputin villaa ristiin rastiin saippuan ympärille niin, että saippua peittyi kokonaan. Päälle kiepautin vielä toisella värillä pienet raidat, ettei ihan tylsän yksiväriseksi jäisi.


Sitten asettelin koko komistuksen vanhan sukkahousun sisään ja siirryin lavuaarin ääreen. Upotin ensin palan haaleahkoon veteen ja puristelin kevyesti, että villat imisi itseensä vettä.


Sitten ruuttasin päälle melko reilusti mäntysaippuaa ja aloin hieromaan villaa siitä sukkahousun läpi. Alkuun varovasti, ettei raidat lähtisi kauheasti liikkumaan paikoiltaan. Sitten kun villa alkoi tuntumaan hiukan huopuneelta, kovensin otteita ja hinkkasin voimakkaammin.


Kun villa tuntui hyvin huopuneelta, huuhtelin palan vuorotellen kylmällä ja kuumalla vedellä samalla vielä vähän pintaa hieroen. Sen jälkeen otin saippuan pois sukkahousujen sisältä ja vielä kertaalleen laitoin pintaan mäntysaippuaa ja hinkkasin etenkin reunat uudelleen. Niitä en kauhean hyvin ainakaan minä saanut sukkahousujen läpi huovutettua. Viimeiseksi huuhtelin taas kylmällä ja kuumalla vedellä vuorotellen, puristin ylimääräiset vedet pois ja laitoin saippuan kuivamaan. Varsin helppoa ja nopeaa!


Nämä huopasaippuat ajattelin antaa käsipyyhkeiden kera joululahjoiksi muutamalle läheiselle. Toivottavasti niistä kukaan ei eksy tänne ennen joulua. ;)

5 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea, en ole aiemmin kuullukaan tällasista :)

  Miten nuo toimii käytönnössä? Sitten kun saippua alkaa kulumaan ja pienentyä? Kuinka nopeasti pala kuivuu?

  VastaaPoista
 2. Samaa kyselisin kuin edellinenkin! Tosi kiva idea, kiitos tästäkin, aion sen kopioida omalle joululahjapajalleni! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille kommenteista! <3

  Mä en itse ole ikinä aiemmin huopasaippuaa kokeillut, joten en osaa kovin hyvin teidän kysymyksiin vastata. =D

  Käytännössä se kuitenkin toimii niin, että saippua kastellaan ja sillä sitten hinkataan käsiä. Saippua vaahtoutuu sieltä huovan läpi ja huopa puolestaan toimii vähän niin kuin sienenä siinä samalla. Tuosta saippuapalan pienentymisestä mulla ei vielä ole kokemusta. Siihen en osaa sanoa mitään faktaa mutta netistä lukemalla annoin itteni ymmärtää huovan ainakin jonkin verran kutistuvan saippuapalan mukana. Myöhemmin se taitaa vaan lörpistyä..

  Kuivumiseen näytti ainakin tekokerran jälkeen menevän aikaa. Laitoin ne pyyhkeen päälle kuivumaan ja välillä kävin kääntelemässä mutta vielä toisenakin päivänä olivat hippasen kosteahkoja. Käytössä varmaan kuivuu parhaiten, jos on ilmava alusta, jossa säilyttää..

  Jos jollakin lukemaan löytäneella on enemmän kokemusta huopsaippuan käytöstä niin kertokaa ihmeessä vastauksia näihin kysymyksiin!

  VastaaPoista
 4. Ompa ihana idea! Jota vois ehkä kokeilla itekin :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!