tiistai 1. lokakuuta 2013

Sydämiä

Mä tykkään aika pitkälti kuvioillisista kankaista. Raidat, pallot, tähdet yms. "tylsät" yksitoikkoiset jää multa kuitenkin aika usein ostamatta mutta sydämet sen sijaan pysäyttää katseen. Ikasyrin sydänvelourit varsinkin, sydänten säännölliset rivit hellii jokseenkin mun järjestelmällisyyteen kaipaavaa sieluani.  Ikasyrin sydänveloureissa on ollut ja on edelleenkin varaa valita väreissä ja useampaa sävyä onkin meille tullut.

Olen tehnyt punaisesta tytölle hameen. Se on tainnut aikoinaan jäädä esittelemättä blogissa mutta kuva sentään löytyi. Ruskea sydän oli mun lemppari pitkään. Siitä olen ommellut  tytölle jumpsuitinjoogahousut ja pipo-tossu-tumput setinkin. Vihreää ja keltaistakin sydänvelouria kotiutin kerran ystävän kangaskasoista itselleni. Keltainen on edelleen ompelematta mutta vihreästä sain aikaan tytölle hupparin ja osallistuinpa viime vuonna kankaiden yönä ikasyrin pikkupussukan ompeluhaasteeseenkin.

Ikasyrin sydänvelourien uusimmat värit liila ja harmaa houkutteli (ja harmaa toki houkuttelee edelleenkin) todella paljon mutta  raaskin tilata vain liilaa. Siitä syntyi itselle paita reilulla kauluksella.Kaava: Oma paitakaava yhdistettynä OB 5/13 Monday basic kaavaan
Kangas: liila luomuvelour ikasyr
violetti pitsivetoketju Selia

Tämän tyylisen paidan oon tehnyt ennenkin, keltaisesta käpysestä. Tällä kertaa kaulukseen laitoin pitsivetoketjun ja kaavoinakin käytin uusia tuttavuuksia. Pohjana käytin itse piirtämääni paitakaavaa. Lisäsin vain reilusti väljyyttä sekä otin raglansaumat ja hihan mallin Ottobren Monday basic kaavasta. Hihaakin väljensin aika reilusti sekä pidensin itselle mieluiseen ylipitkään mittaan asti. Olisi saanut ehkä hiukan vielä enemmänkin lisätä väljyyttä kappaleisiin niin mahtuisi pitkähihainen paita paremmin alle tälläselle vilukissalle tulevina talvipakkasina. 


Hihoissa tykkään tuosta olkasaumasta tosi paljon. Istuu hiha paljon paremmin mun olkapäille, eikä tule mitään tyhmiä ryppyjä niin paljon kainaloon.


Pitsivetoketjut on kauniita ja niitä onkin näkynyt monien tekemissä vaatteissa. Mä olen myöhäisherännäinen tässäkin asiassa ja tämä taisikin olla itsellä eka kerta, kun sen sain pitsivetskan ommeltua vaatteeseen asti. Varastosta niitä löytyy jo useampaakin väriä.

Pitää lisätä näin jälkikäteen, kun väsyneillä aivoilla unohdin laittaa, vaikka alkujaan pitikin.. Ommellisen blogista löytyy hyvä kuvallinen ompeluohje tälläiselle tunikalle. Jos ei omat aivot nyrjähdä ompelujärjestysten kanssa, käykääpä sieltä kurkkaamassa apuja. =)

5 kommenttia:

  1. Kaunis! Ompelin itse tänään tytölle pinkistä sydänvelourista tunikan ja tekisi kamalasti mieli tilata itselle tuota harmaata. Jotain just tollaista siitä haluaisin! Voi kun riittäis aika ja rahat kaikkeen, mitä haluaa :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten IHANA!! Ja kaikki nuo muutkin sydänjutut. Mä en ole vielä yhtään palaa tätä kangasta missään värissä ostanut vaikka joka kerta Ikasyrin sivuilla käydessä sitä kuolaan. Mutta nyt on kyllä talvea vasten ihan pakko saada tästä jotain.

    VastaaPoista
  3. Oih ja Voih! Ihana! Täällä myös yksi, jota kaivelee harmaa sydänvellu :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!