tiistai 1. lokakuuta 2013

Isille Ilmatarta

Rakas isäni täytti reilu viikko sitten vuosia. Monesti lahjat jää kokonaan antamatta tai lähetän vain jotain pientä (=suklaata) postitse välimatkan takia. Nyt tiesin isän tulevan poikkeamaan ohi kulkiessaan viikonloppuna, joten mitäpä muutakaan kuin surautin sitten paidan lahjaksi. Äidiltä utelin vähän strategisia mittoja ja aika nappiin osuttiin.


Kaava: Joka tyypin kaavakirja II miesten t-paita, koko S 
Kangas: Ilmatar photoprintti ja savunsininen trikoo Selia

Ilmatar trikoossa raportin korkeus oli 60cm, joten jatkoin pituutta sekä etu- että takakappaleella samaisesta kaupasta ostetulla savunsinisella trikoolla. Hihat tein pitkinä ja niiden pituuden sain suoraa äidin mittauksista. Kaava on muka kokoa S mutta vastaa kyllä oikeasti M-L kokoa ainakin. Paita näyttäisi tietysti paremmalta mallin päällä mutta ei ollut sopivan kokoista käytettävissä. Omalle miehelle oon joskut tehnyt samalla kaavalla paidan mutta koossa XL, joten en voinut häntäkään malliksi pakottaa. :D 

Äitikin täytti vuosia ja tein hänellekin paidan lahjaksi. Tuli taas opittua, että kiireessä ei saisi tehdä yhtään mitään. Ei tullut julkaisukelpoista ja toivottavasti saan paidan vielä joskus takaisin korjattavaksi. :-/

6 kommenttia:

 1. Hitsi tää sopii sittenkin miehelle. Pojan (8 vee) kanssa just tänään katseltiin Selian sivuilla ja hän olisi halunnut tätä kangasta itselleen, mutta mun mielestä oli niin tyttömäinen. Kaikki toteutukset, jotka oon nähny ovatkin olleet naiselle tai tytölle. Mutta tää tiira sopiikin hyvin, ja harmaaseen yhdistettynä. Ehkä se poika sittenkin saa lintupaitansa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain myöhemmin kuvan paidasta iskän päällä ja kyllä sopii miehille tää kuosi ihan oikeestikin! Se joutsenkuva on mun mielestä jokseenkin tyttömäinen mutta nämä tiirat kyllä menee, kun yhdistää juurikin harmaaseen tai sinisen sävyihin.

   Poista
 2. Tää on kyllä tosi makee ja "uusi". En oo tällasta versiota vielä nähnyt. Hyvin keksitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta tuntui, että muut on keksinyt jo aikoja sitten kaikkea mahtavaa hienoa tästä kankaasta ja tämä on vaan tälläinen tavistero. :D

   Poista
 3. Todella makea! Olen pähkäillyt että miten ihmeessä tuon 60cm pituuden pystyy tyylikkäästi jatkamaan, ja sun versio on kyllä hyvin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Idea tähän tuli ihan siitä, kun näin jonkun jatkaneen raporttia "alaspäin" yksivärisellä kankaalla. Aattelin, että mikä ettei sama toimisi hartioidenkin puolelle. =)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!