maanantai 18. helmikuuta 2013

TOE-mekko

Kävin viime viikolla tapaamassa oman alueryhmäni ompelijanaisia kaavavaihtareiden merkeissä ja sillä reissulla sain itelleni mm. Kätten jälkiä -blogin Mirelan kaavoittaman TOE-mekon kaavat. Tänään oli pakko käydä toiseksi vanhimman pojan puheterapian aikana piipahtamassa Eurokankaassa hakemassa jotain sopivaa kangasta mekkoa varten. Löytyihän sitä, vaikka kankaan väri hiukkasen pisti arvelluttamaan mahtaako siitä tulle mitään mulle sopivaa.

Kaava: TOE-mekko, koko S muokattuna
Kangas: ohutta trikoota EK:n palalaarista

Ai että tuliko, no tuli kyllä! Kaavaa muokkasin (osaankohan mitään tehdä ilman omia sörkkimisiä, en varmaan :D) heti alkuun itelle mieluisemmaksi. Kaula-aukkoa avarsin useamman sentin, joo se tuttu kuristumisahdistus. Helmaa hiukan pidensin, vähän lyhyemmältä osalta ja vähän enemmän tuolta liehukkeelta. Laskokset muutin rypytyksiksi. Niin ja hihojakin pidensin, apina kun oon. Ekan kokeilun jälkeen nostin rinnan alle jäävää saumaa vielä 3-4 cm ylemmäksi niin osui tarkoitetulla paikalleen mullakin. 


Kankaan väri ei ole ihan niin oranssi kuin mitä nämä kuvat antaa ymmärtää. Enemmän sellainen korallinpunaiseen taittava. Lopputuloksesta tykkään todella paljon!

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!