sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Oh my Soulbirds

Tammikuun kankaattoman aikana ikasyrille tullut Paapiin suunnittelema Soulbirds kangas oli ainut, jonka takia melkein pilasin kankaattomani. Sinnittelin kuitenkin ja lopulta meni jopa jonkin verran helmikuutakin, kunnes ostin itelleni pätkän näitä ihania lintuja. Monta iltaa meni hakien visiota, mitä kankaasta tekisin. Unta metsästäessä on hyvää aikaa miettiä. Ehkä liiankin paljon, sillä suunnitelmat vaihtu aika moneen kertaa. Vielä tänäänkin ennen kuin iskin sakset kankaaseen. Nyt ei enää pysty vaihtamaan mutta se ei taida kyllä haitata yhtään.


 Kaava: Joka tyypin kaavakirja 2 raglanpaita muokattuna, koko S
Kankaat: punainen Soulbirds luomujersey ikasyr
musta joustopitsi Eurokangas

Kangas oli niin ihana, että halusin siitä jotain kivaa arkiseen käyttöön. Peruspaidat on tylsiä, joten piti keksiä jotain jujua mukaan. Hihojen pitsiraita idea lähti Pinterestissä näkemästäni kuvasta. Siinä oli vanha paita uudistettu leikkaamalla hihoista keskeltä palat pois ja ompelemalla pitsiä tilalle.

Kaavaa on tuttu vanha raglanhihainen paita Joka tyypin kaavakirjasta. Tosin oon sitä nyt muokannut vähän joka puolelta, kaventanut uumalta, leventänyt lanteilta, kaula-aukkoa avartanut, pidentänyt helmaa hurjasti (ainakin 10cm ja vieläki tuntuu, että olisi voinut olla hiukan pidempi helma), raglansaumaakin oon mennyt sörkkimään etukappaleella kaarevammaksi. Mitähän tuosta nyt enää on edes jäljellä.. takakappaleen raglansaumat? Joko tätä voisi sanoa omaksi kaavaksi? 


Kaula-aukolle ompelin suikaleen samaa pitsikangasta. Reunaa ei ole huoliteltu mitenkään.


Lopputulos on melkein täysi kymppi. Melkein, koska hihoja leikatessa mokasin ja kuviot menee ihan erilailla toisessa hihassa kuin toisessa. Mukamas tarkasti mietin ja asettelin niin, että kuviot jatkuisi pitsin jälkeen eteenpäin mut eipä taaskaan mun aivot nyrjähtänyt oikein. Toisessa hihassa kohtaa päättömät riikinkukot, ja toisessa taas reilusti päälliset. Noh mitäpä pienistä, taas kerran. Käyttöön menee ja veikkaan, että lempparipaitojen sakkiin pääsee ihan heittämällä.

8 kommenttia:

 1. Oh la laa. Upea! Kauniit yksityiskohdat kruunaavat tämän.

  VastaaPoista
 2. Oi ihana! Kivan mallinen ja hauska jippo tuo pitsisoiro :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tästä tuli jopa niin hieno, että kirposi mieheltäkin kehut! Se on paljon se!

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän ihana! Tämän innoittamana taidan itsekkin ratketa ostamaan tätä kangasta ja juurikin punaisena, vaikka olin jo päättänyt että jätän hankkimatta vaikka ihanaa onkin :)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis... ja tuo kangas on ihana :D

  VastaaPoista
 6. Vautsivau, tämä on kyllä todella hieno. Noi pitsit on pisti iin päälle

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!