sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Tauluja ja pahvikirjaimia

Tässä tulee muutama viime aikojen hitaista "pitkistä" projekteista, jotka oon saanut valmiiksi. Eipä niihin kauaa menisi, jos saisi rauhassa tehdä mutta meidän ihanat keskimmäiset pojat tuppaavat keksimään kaikkea kivaa (kuten esim. kaivamaan vanhan puuhellan kyljestä yhden tiilin irti), kun vähänkin yrittän johonkin omaan juttuun keskittyä. Valvontakamerat tarvisin, kun selkään kasvatetut silmätkään ei enää riitä. Huoh.

No mutta asiaan. Törmäsin netissä tälläiseen kuvan siirto tekniikkaan ja halusin kokeilla, miten oikein toimii.


Toimihan se. Itse käytin tässä decoupage lakkaa. Sen ja canvastaulupohjan ostin Tiimarista. Kuvan löysin netistä (etsystä muistaakseni) ja pienen muokkaamisen jälkeen tulostin lasertulostimella tavalliselle tulostinpaperille. Pohja oli 30x40cm kokoinen, joten jaoin kuvan kahdelle A4-paperille. Säätelin värejä ja muistin jopa kääntää peilikuvaksi. ;) Teippasin paperit yhteen mutta sitä ei olisi kannattanut tehdä, sillä teipin kohdat ei kuivuneetkaan niin hyvin kuin muu paperi. Seurauksena paperia pois hangatessa lähti myös kuvaakin irti niistä kohdin. Servettilakkaakin laitoin ehkä hiukan liian paksun kerroksen canvasille, sillä lopputulos on hiukan aaltoileva pinnaltaan. Kuvittelin, että ohjeen reilu tarkoittaa myös reilua. =D Loppusilauksen tein kerroksella decoupagelakkaa ja taakse liimasin vielä ripustusrenkulan, että sain taulun keittiöön seinälle.

Jos saisin lapsista onnistuneen yhteiskuvan niin voisin tällä tekniikalla tehdä äidille ja anopille äitienpäivälahjaksi taulut.Pahvikirjaimia tein joulun alla muutamia. Nyt tein V:n ja E:n lisää ja laitoin ne seisomaan meidän makkarissa vähän toimeettomana olleelle hyllylle.
Meillä oli miehen kanssa 10v hääpäivä helmikuussa ja siitä intoutuneena tein nämä kaksi taulua. <3 Rakkaus on lempeä.. -taulu etsii vielä paikkaansa mutta tällä hetkellä nojailee seinään samaisella hyllyllä LOVE-kirjaimien kanssa. Tulostin sanat eri fonteilla paperille ja niistä jäljensin sanat mustalla tussilla valkoiselle isolle paperille, jonka kehystin. Koivu taulun idean löysin Pinterestistä, alkujaan bongattu etsystä. Siihen nappasin tuohen puukorista, kun sattui tuleen sopivan tasainen koivun kuori vastaan pesiä lämmittäessä ja kirjaimet piirsin/painoin terättömällä kynällä. Kehys on vanha, oli alkujaan vaaleansininen, joten maalasin spraymaalilla valkoiseksi. Takapahvin hukkasin onnistuneesti mutta eipä sitä kukaan huomaa. Kai. =D


Samalla hyllyllä on myös jo aiemmin tehty tärkeät päivät -taulu. Ajatuksena olisi joskus saada lasten kuvista taulut tuonne hyllylle mutta niitä odotellessa saa olla tuollainen imelä rakkausrypäs. =D

Loppuun vielä lämpimästi TERVETULOA kaikille uusille lukijoille! Ja kiitos kaikista kommenteista ja kehuista kaikille. Ne ilahduttavat mieltä suuresti. Yritän niihin aina vastailla, kun vaan saan aikaa ja muistan, että oon kommentteja saanut. =)

Ja muistutukseksi myös niille jotka eivät ole vielä huomanneet niin käykääpä osallistumassa arvontaani, aikaa on vielä ensiviikon sunnuntaihin asti.

Aurinkoista kevätpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!