sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ruokalappuja

Meidän itsepäisellä pienellä neidillä on ollut jo tovi akuutti pula ruokalapuista. Neiti on tullut siihen vaiheeseen, että tahto syödä itse on kova ja taito sen sijaan varsin heikko. Ruokalaput on siis jokaisen ruokailun jälkeen pesun tarpeessa. Pyykkihuolto ei ihan pelaa samassa tahdissa, joten piti tehdä muutama ruokalappu lisää.

Aiemmin oon tehnyt käännettäviä ruokalappuja omalla kaavalla. Nyt päätin kokeilla essumaisempaa Pinterestissä vastaan tullutta kaavaa.

Kaava: Bapron
Kankaat: Omput ja turkoosi-oranssi piparikukka br pul Myllymuksuilta
valkoinen joustokantti HH Kankaasta
 
 
 
Samalla ompelin syöttötuolin pehmusteella uuden irrotettavan päällisen tuomaan vähän piristystä ja helpottamaan pehmusteen puhtaanapitoa. Tuon irtopäällisen saa helposti pesuun, KUN se sotkeentuu. Leikkasin kankaat suoraa vaan vanhaa pehmustetta kankaan päällä mallaillen ja ihme kyllä, tuli just sopiva. Laiskana en jaksanut erikseen kaavaa piirtää.

Kangas: Turkoosi piparikukka joustofrotee Myllymuksuilta
 
Pohjaan jätin pujotus aukon ja siihen laitoin kiinnitykseksi metallineppejä. Lisäksi viritin kuminauhan pohjaan, että pysyy pehmuste kuosissaan. Vaikka kyllä se ilman tuota kuminauhaakin olisi pysynyt. Sen verran nafti tuo pehmuste on meidän jo monia vuosia ja useamman lapsen ruokailut nähneeseen syöttötuoliin. Raukka kaipailisi jo vähän maalia pintaansa.


3 kommenttia:

 1. Toimivan näköinen ruokalappu!! Ja ihanan pirteä päällys! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaihana päällinen!!!! :)
  Sulle ois tunnustus blogissani http://hulamaja.blogspot.com/2012/03/tunnustus.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hanna ja hula maja kehuista! Tuo turkoosi piparikukka on kyllä piristävän värinen. Meillä on keittiössä muitakin sinisen sävyjä, joten uppoo hyvin sekaan tuokin.

  Ruokalapun/essun malli vaikutti kivalta. Tykästyin noihin "hiha-aukkoihin". Pysyy ruokalappu hyvin päällä, vaikka neiti heiluukin syödessään kuin pieni väkkyrä. Kaula-aukkoa tosin ehkä hiukan alentaisin/suurentaisin. Tuntui tulevan aika ylös. Ja rinnan kohdalta ehkä hiukan leventäisin ja lisäisin pituutta kaavaan, ainakin tuollaiselle taaperoikäiselle. Neiti (1v) käyttää jo 86cm kokoa vaatteissa.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!