sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joululahjat toteutus, osa 2

Vajaa viikko jouluun. Hui. Onneksi aika monet lahjat alkaa olemaan valmiina. Laitan uhkarohkeasti kuvia tänne, jos joku läheinen on mun blogini löytänyt niin silmät kiinni äkkiä ja hus muualle!


Tarvikkeet: Valmista saippuamassaa Sinellistä, kahvipuruja kahvinkeittimestä =D,
koristeluun askartelupapereita ja enkelit Tiimarista, naru jostain.

Ohjeen tälläiseen kahvisaippuaan löysin Ratulan kotisivuilta. Olisin tehnyt saippuaa ihan lipeästä mutta tuttuun tapaan heräsin näihin juttuihin ihan liian myöhään ja alusta asti itse tehty saippua ei olisi ehtinyt kypsyä tarpeeksi pitkään eli ostin valmista massaa kilon verran ja tein saippuat siitä. Laitoin saippuamassan sekaan kerran uitettuja kahvipuruja ja koko liemen "kovetin" litran maitopurkissa. Purut tippui aika tehokkaasti sinne purkin pohjalle mutta onneksi niitä sentään jonkin verran jäi pintaosaankin. Jäisiköhän kuivat purut tasasemmin koko massaan, en tiedä. Onneksi tuostakin tuli tarpeeksi hyviä, että kehtaa lahjaksi antaa.


Tarvikkeet: tylliä leikattuna n 5cm levyiseksi nauhaksi, joku oma vanha jemma
Ohje: Tulle Dish Scrubbers (Ravelry linkki)
Koukku: 6mm

Kahvisaippuan ja kuorinta-aineen (niistä kirjottelen joku toinen kerta) kanssa samoihin paketteihin tein virkattuja pesusieniä tyllistä. Helppo ohje, valmistui nopeasti. Suurimman osan ajasta meni tyllin leikkaamiseen nauhaksi, kun mulla oli jemmassa moista vaan isona palana


Tarvikkeet: Kutistemuovia Sinellistä, 
rengas, metalliketju ja muut osat
kierrätetty rikkimenneistä koruista yms.

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen päätinkin askarrella muutaman avaimenperän kutistemuovista. Hauska materiaali. Uhkarohkeana lykkäsin tavallisen kutistemuovipaperin tulostimeen ja pelkäsin jo, että täysin pilalle meni. Sen verran sottuista jälkeä tulostimesta tuli mutta kunhan värit hiukan kuivahti ja sain palat uuniin, ei lopputulos ihan niin pilalla ollut kuin kuvittelin.
Paremmin varmasti onnistuisi kyllä ihan oikeasti tulostimeen tarkoitetulla kutistemuovilla mutta eiköhän tämä kullanmurujen kuvista koottu avaimenperä kuitenkin lämmitä meidän perheen Mummin mieltä.
 
 
Kuvat kutistemuovipaloista ennen uunia, uunissa ja uunin jäkeen. Aika metkaa ainetta kyllä. Harmikseni en huomannut ottaa ennen ja jälkeen mittoja mutta ohjeen mukaan palat kutistui n. 1/5 osaan alkuperäisestä.

Viimeistely meinasi tuottaa harmaita hiuksia. En uskonut, että värit kestäisivät avaimenperäkäytössä kovinkaan pitkään tuollaisenaan, joten ajattelin ensin viimeistellä pinnat degoupagelakalla. Sepä levitti musteen ihan täysin ja hiukan jo valmiiksikin "sottuiset" kuvat meni täysin tunnistamattomiksi. Yritin googlailla apua mutta en äkkiseltään löytänyt mitään ideoita. Vessassa käydessä sattui silmiin väritön kynsilakka ja siitä se ajatus sitten lähti. =D Kerros kynsilakkaa, ei sotannut yhtään värejä ja kynsilakan kuivuttua vedin vielä päälle kerroksen sitä degoupagelakkaa. Toivottavasti kestävät käytössä.


Toinen samalla tyylillä tehty avaimenperä on menossa veljelleni, omien tyttöjensä kuvilla. Ja yksi on vielä työn alla, meidän lasten kuvilla mulle ihan itelle. Avaimenperä multa on puuttunut jo vuosia.


(Vähän liian väsynyt naama sensuroitu)
Pipon ohje: Shroom
Lanka: Novita Crystal valkoinen, hiukan vajaa kerä
Puikot: 10mm pyörö

Tuubihuivin ohje: oma
Lanka: Novita Crystal valkoinen, 2½ kerää
Puikot: 10mm pyörö

Oon tässä kaiken muun ohella neulonut pipoa ja tuubihuivia. Oon pitänyt tätä hätävarana siskon joululahjaksi mutta sain sille muuta kasaan, joten taidan pitää nämä itsellä. Tai sitten laitan siskolle toisenkin paketin. =) 

Tuubihuivi tein 100 silmukalla, yhdistin pyöröksi ja neuloin helmineuletta (eli 1. krs 1o, 1n, jatkaen loppuun, 2. krs 1n, 1o jatkaen loppuun, 3. krs-> toista 1. ja 2. kerrosta) 35 kerrosta. Alkukiepautus oli tarkoitus tehdä mutta unohtu. Huomasin vasta niin pitkällä, että en viittinyt enää alkaa purkamaan. Se olisi ollut kyllä hyvä. Asettuisi huivi paljon paremmin kaksinkertaiseksi.

Tuolla jo aiemmin mainitsemaani kuorinta-ainettakin oon sekoitellut ja purkittanut mutta niistä teen ihan oman postauksen jossain vaiheessa, kunhan ehdin. Vielä on muutamat lahjat tekemättä ja jotkut taitaa jäädä tekemättä mutta yritys hyvä kymmenen on ainakin ollut.

Mukavaa neljättä adventtia kaikille!

3 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!