maanantai 19. joulukuuta 2011

Itse tehtyä kuorinta-ainettaVanilja-kookos kuorinta-aineeseen löysin ohjeen täältä mutta muokkasin sitä hiukan.

Lasipurkki oli tilavuudeltaan hiukan reilu 2,5dl, joten yhteen purkkiin laitoin:

- 2,5 dl ruokokidesokeria
- 1,25 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 5 kpl vehnänalkiöljykapselin sisältöä
- n. 1 tl vanilja-aromia

Lämmitin ensin kookosöljyä hiukan, että sain sen nestemäiseksi. Sekoitin keskenään kookosöljyn, sokerin, vehnänalkioöljykapselien sisällöt ja noin teelusikallisen vanilja-aromia (ihan ruokakaupasta ostettua). Sekoitin hyvin ja purkitin. 


Hiukan "kuivalta" näyttää mutta se johtuu kookosöljyn kohmettumisesta kiinteään muotoon normaalissa huoneenlämmössä. Ihon lämmössä on öljyisempi.

Etiketin kuvion löysin Pinterestistä mutta ehdin alkuperäisen sivuston jo hukkaamaan. Lisäsin tekstit ja tulostin etiketit ihan perus tulostinpaperille. Leikkasin ylimääräisen paperin pois ja liimasin lasipurkkiin kiinni dégoupagelakalla. 
Kokeilin myös Candy Cane ohjetta, tosin mulle tyypilliseen tapaan sovelsin tätälin reseptiä hiukan (Osaanko mä tehdä mitään täysin ohjeen mukaan, en varmaan. =D ). Lopullinen kokoonpano taisi olla aika pitkälti tälläinen: 

- 2,5 dl ruokokidesokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1,25 dl oliiviöljyä
- 5 kpl vehnänalkiöljykapselin sisältöä
- n. 1 tl vanilja-aromia
- n. 1 tl piparminttu-aromia

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin siis pelkästään oliiviöljyä (unohdin ostaa manteliöljyä ja en jaksanut lähteä enää erikseen sitä etsimään) ja lisäsin tähänkin muutaman kapselillisen verran vehnänalkioöljyä. Vaniljan ja mintun tuoksu ei oikein päässyt tarpeeksi läpi (liekö oliiviöljyn kohtuu voimakas tuoksu vähän haitanneen hajunautintoa? Oikeat tuoksuöljytkin olisi ehkä toiminut paremmin mutta tyydyin noihin ihan ruokakaupasta saataviin aromeihin), joten lisäsin vaniljan tuoksua ripauttamalla sekaan aika reilusti vaniljasokeria. Sen jälkeen tuoksu alkoi muistuttaa vähän enemmän Candy Cane:mäiseltä mutta taisin vielä ihan lopussa tipauttaa vähän lisää minttuaromiakin sekaan. Koostumus tässä on selkeästi öljyisempi kuin tuossa aiemmin valmistamassa vanilja-kookos kuorinta-aineessa. Vähempikin öljy varmaan riittäisi.


Vehnänalkioljyä laitoin näihin sen takia, kun yritin selvittää kuinka pitkään tälläiset itse tehdyt kuorinta-aineet oikein säilyy ja löysin netistä englanninkielisen sivun, josta löytyi vinkkejä säilytykseen ja säilyvyyden parantamiseen. E-vitamiini oli yksi niistä vinkeistä ja muistin kaapissa olevat vehnänalkioöljykapselit, joissa on lisäksi E-vitamiinia. Ja sitten olinkin jo kaivanut ne kapselit kaapista ja puristellut sisällöt sekotuksiin. =D

Lasipurkit löysin jo syksyllä Löytötavaratalosta. Olivat alkujaan menossa ihan muuhun käyttöön mutta olivat niin sopivan kokoisia, että pääsivät nyt tähän hommaan. Kaikki tarvikkeet löytyi ruoka- ja luontaistuotekaupasta ja ovat ihan syötäviä eli ei tarvi pelätä, jos lapset pääsee käsiksi. Aika herkullisia näistä tulikin. Melkein tekee mieli maistaa. =D

2 kommenttia:

  1. Itselläkin on joku opus missä on kaikenlaista luonnonkosmetiikka ohjetta mutta en tiedä miksei ole vielä tullut tehtyä 8) Noo jos sitä joskus vielä sais aikaiseksi ja ihastelen sillä välin täällä! Oikeat tuoksuöljyt ovat tosiaan sitten uutettu siinä mielessä että ne tosiaan vaikuttaakin jotenkin kuten piparminttu vie kipuja pois..kuukautisten aikaan auttaa :)

    VastaaPoista
  2. Totta, ne tuoksuöljyt olisi varmasti parempia tälläisiin kuin noi kaupan aromit. Monta kertaa mun oli niitä tuoksuöljyjä aikomus tilata mutta enhän mä mitään saanut aikaiseksi. Laiska mikä laiska. :D

    (Pöh, miten tyhmästi tuonne tekstiin on tullut kahta eri fonttia. Ei ne tekstiä julkaistessa noin ollut. :( Sekoileeko tää blogger vai mun koneeni..? )

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!