tiistai 27. joulukuuta 2011

Ja vielä viimeisetkin joululahjat

Joulu oli ja meni. Vuoden päästä vasta seuraava, onneksi. =D

Joululahjat sain tehtyä melkein kaikki mitä ajattelinkin. Tässä vielä loputkin niistä.

 Idea lähti täältä
Kangas: jotain ohutta farkkujäljitelmää, äidin peruja
Sisällä: puuroriisiä =D

Mies sai yöpöydälle kännykälleen telineen. Toinen samanlainen odottelee täyttämistä. Sen taidan kyllä antaa esikoiselle, kun hänen loistavalla todistuksella (ylpeä äiti!) ansaittu uusi kännykkä näyttää istuvan niin hyvin tähän kännykän nojatuoliin.

 Ohje: Ringo
Lanka: Hjertegarn Palino, noin 75g  
Puikot: 3,5mm ja 4mm

Mies sai myös pipon. Kuvaa on tosin ihan turha pyytää herrasta itsestään, joten malliksi pääsi meidän linssilude, nuorin pojista. Tein muuten ohjeen isomman koon mukaan mutta aloitin kavennukset vasta, kun työ oli 18cm korkea. Tulee paremmin korville asti.


Ohje täältä
Nauhat Farbenmix ja Hanheli, 
vetoketjuista valkoiset Kangastukusta ja turkoosi kierrätetty

Meidän vanhin pojista ja pari lasten serkkua sai näitä pyramidin mallisia vetoketjupussukoita. Nämä surauttelin ompelukoneella, hyvin onnistui. Kulmakohdatkin siis. Suorissa osuuksissa ei ollut mitään ongelmaa. Pussukoiden sisään tehtiin vanhimman pojan kanssa yhdessä koruja.

Helmet, nahkanaru yms. Sinellistä
 
Poika valitsi helmet ja muut, pujotti naruun ja mä solmin kiinni. Solmuun löysin ohjeen täältä. 
Myös pikkuveljet ja väkertelijä itse saivat omat korut. (Ja nämä itse asiassa tehtiin ihan ensimmäisenä =D )


Myös tädilleen poika teki korun. Annoin nappivarastoni vapaaseen käyttöön ja sieltä poika valitsi napit, pujotteli ne nahkanaruun ja minä vaan solmin kiinni. 
 
Huovutusvillat Sinellistä ja hahtuvat Myllymuksuilta.

Huopahelmiä huovuteltiin pitkin syksyä niin käsin kuin pesukoneellakin. Tein niitä sekä itekseni että yhdessä lasten kanssa. Näistä huopahelmistä esikoinen valmisti ensin kaulakorun mummulle mutta hetken mietinnän jälkeen ajateltiin, että mummu ei käytä koruja, joten mukavampi lahja voisi olla ehkä esim. pannunalunen. Niimpä huopahelmista tulikin pannunalunen. Lopullinen kasaaminen jäi mun työksi. Osa palluroista oli sen verran tiiviitä (ne käsin huovutetut) että niistä oli hiukan hankala saada neulaa läpi. 
 
 
Muistatteko nämä? Minä muistan ja virheestä viisastuneena tällä kertaa tuijotin uunin edessä herkeämättä ja olin tikkana ottamassa peltiä pois uunista, kun karkkitikut alkoivat vähänkin sulaa. Päiväkodin ihanat tädit saivat joulutervehdykseksi herkulliset ja kauniit suklaatikkarit. Viimeisenä päiväkotipäivänä keskimmäinen pojista ojensi nämä tädeille ja vaikuttivat ainakin tykkäävän. Yksi tädeistä jopa kertoi muistavansa ikuisesti mun viimesimmän lahjan kahden ja puolen vuoden takaa eli esikoisen viimeisenä eskaripäivänä tädeille kiitoksena viemäni korvapuustit! Kehut lämmitti kyllä kovasti tälläisen jauhoporopeukalon mieltä. Varsinkin, kun pää höyryssä mietin silloin pojan viimeisenä eskaripäivänä, että mitä ihmettä mä niille tädeille kiitokseksi hommaan!? Jostain vain pälkähti idea uunituoreista korvapuusteista ja sellaset äkkiä pyöräytin siinä aamupäivän aikana. En voinut niitä edes pussittaa jokaiselle tädille erikseen, kun ne oli vielä ihan kuumia sielä silloin, kun piti jo poikaa hakea eskarista. Niinpä vein ne ihan vain korissa servettiliinoihin kiedottuna. Ajattelin, että mitähän nekin musta ajattelevat, kun tälläisen "lahjan" tuon. =D
 
Ehdin mä joululahjojen lisäksi askartelemaan hiukan joulukoristeitakin tänä vuonna.


Keittiön kaapiston päälle tein paperinarusta palloja ja pahviset JOULU-kirjaimet. Pahvikirjaimet meinasin ostaa Sinellistä mutta, kun katsoin niitä ja niiden hintaa (kuutisen euroa kpl) totesin, että mä osaan tehdä itekin. =D


Tarvikkeet kaikki kotoa, teippi, liima yms.
Aaltopahvi tuli huonekalun mukana, muu pahvi H&M:n paketista =D

Tulostin kirjaimet niin suurina kuin yhdelle paperille mahtui. Piirsin pahville, leikkasin "kirurginveitsellä" kaksi kirjaimen muotoista palaa ja lisäksi noin 4-5 cm suikaletta aaltopahvista. Teippasin osat yhteen. Meinasin maalata kirjaimet jo tässä vaiheessa mutta kokeilu paljasti, että teipit näkyy maalauksenkin jälkeen ihan selkeästi. Vähän fiksumpi askartelija olisi varmaan tajunnut sen jo kokeilemattakin mutta mä teen aina kaikki kantapään kautta. Joten päällystin sitten kirjaimet vielä ihan tavallisella tulostinpaperilla ja maalasin vasta sitten. 

Paperinarut Sinellistä

Paperinarupalloja ihailin päiväkodilla. Sinellissä käydessä nappasin pari kerää paperinarua mukaan mutta unohdin tietysti ostaa kaupasta ilmapalloja. Kuvittelin, että meillä on kotona niitä kauhea kasa juhlista jääneitä mutta eipä ollutkaan kuin kolme normaalikokoista palloa ja loput olikin vesi-ilmapalloja, joita ei normaali ihminen pystynyt kyllä puhaltemaan palloksi. Viisi sain kauhean yrittämisen jälkeen puhallettua ja sitten luovutin. Ohjetta en varsinaisesti etsinytkään. Upotin paperinarua erikeeper-vesi liemeen, kiedoin ilmapallon ympärille ja annoin kuivua. Valot oli tarkoitus lisätä tuonne myös mutta nekin unohtui kauppaan. Ensi vuonna sitten.
 
Paperisia lumihiutaleita leikkelin ja ompelin nauhoiksi koristamaan oviaukkoja ja olohuoneen verhoja. Erilaisia leikkausohjeita löysin mm. täältä ja täältä.

Loppuun vielä kuva mun omasta ihanan kamalasta tonttujoukostani:


Hyvää uudenvuoden odotusta kaikille! Uudenvuoden lupauksena lupaan pyöräyttää blogihistoriani ensimmäisen ARVONNAN pyörimään.. heti kun keksin, mitä palkinnoksi. =D

4 kommenttia:

  1. Kivoja juttuja olet tehnyt :) Erityisesti nuo suklaatikkarit näyttää namilta!

    VastaaPoista
  2. Todella hienoja nuo lumihiutaleet, itse kans metsästänyt noita ohjeita, mut en ole vissiin jaksanut kaivaa tarpeeksi syvälle ;) Herkullisen näkösiä tikkareita.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!