tiistai 21. syyskuuta 2010

Mammapaita

Kerrankin innostuin tekemään jotain ihan itselle. Oon muutamia kankaita ostanut ihan sillä ajatuksella, että näistä teen jotain minulle itselle. NYT sain toteutettua ainakin yhden niistä ajatuksista. Mulla on yksi H&M:n äitiyspaita, josta oon mallina tykännyt tosi paljon. Käytin siitä idean ja piirtelin kaavat itekseni muutamia Suuri Käsityölehden paitakaava apuna käyttäen vapaasti soveltaen ja säheltäen. Ja tälläinen on lopputulos:

Kaava: "Oma"
Kangas: Ruskeaa piparikukka joustofroteeta ja 
ruskea resorineulos Myllymuksuilta

Varsinainen paita oli tarkoitus tehdä Metsolan punaisesta Hippiekukka joustofroteesta mutta kerrankin päätin ensin kokeilla onnistuinko kaavan piirtämisessä ja sen takia ruskea piparikukka joutui ensin saksittavaksi. Ajatuksena oli, että jos onnistun niin tätäkin voisi ihan hyvin käyttää ja jos taas en onnistu niin aina voin sitten tämän saksia esimerkiksi kestovaippoihin tai muuhun pienempään ompelukseen. Ihan hyvä tuli (vaikka kukkakohdistukset meniki hiukan pieleen edessä) ja jopa kohtuu hyvin istuu päällekin.. Mutta jotenkin tuntuu, että tälläinen ruskea-keltainen kangas ei sovi mulle itselle yhtään, vaikka siitä muuten tykkäänkin tosi paljon. Noh, ehkä totun tai sitten laitan kiertoon..

Malli on siis äitiyspaita. Etuhelmaa on pyöristetty ja se on hiukan pidempi kuin takahelma. Kietaisuleikkaus periaatteessa mahdollistaa paidan käyttämisen myös imettäessä mutta en tiedä kuinka hyvin resorineulos kestää jatkuvaa äärimmilleen venyttämistä. Ja saa nähdä, miten muodottomaksi joustofrotee venyy mahan kohdalla äitiyspaita käytössä. Kehtaako sitä enää sitten raskauden jälkeen edes pitää päällä. Joka tapauksessa aion punaiseen hippiekukka -versioon laitan kyllä kaula-aukon resorin sisälle vielä varuiksi kuminauhan estämään pahinta lerpahtamista, jos vaikka paitaa pääsisin imetyksen aikaan käyttämään.


(Öh, huonot on kuvat mutta koittakaa kestää..)

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!