tiistai 14. syyskuuta 2010

Kesaunilta heraamista..

Syksyn tullen alkaa pikku hiljaa käsityöintokin taas heräillä. Se taisikin olla lähes koko kesän unilla tai ainakin muutti muotoaan..  Kesän aikaiset "käsityöt" rajoittuivat lähinnä maalaus- ja pihahommiin. Pihalla kylvin nurmikkoa ihan riittämiin, muutamia pensaita istutettiin, yhden uuden kukkapenkin perustin, vanhaa laajensin ja nuo piharakennukset saivat uutta punamultaa pintaansa. =)

Nyt on vihdoin syksy tullut ja illat pimentyneet. Kummasti sormet hakeutuu lankakerien ja puikkojen luo ja kangaskasoja ja käsityölehtiä tulee katseltua sillä silmällä. Laitoin itseni väliaikaiseen kankaiden ja lankojen ostokieltoon, että saisin noita vanhoja varastoja edes hiukan pienemmäksi. Kangastuhojaiset on lopultakin aloitettu ja ensimmäisenä valmistui pari peruspaitaa kahdelle vanhimmalle pojalle.

Ohje: Isompi Ottobre (tarkistan myöhemmin) ja pienempi Ottobre 4/2010
Kangas: Lime vihreä/punaiset puput interlocktrikoo JNY Design ikasyristä
limenvihreä resori Myllymuksuilta

Isompi paita on kokoa 122cm ja ihan simppeli peruspaita malliltaan. Istui hyvin esikoiselle. Ainoastaan helma jäi ehkä hiukan lyhkäseksi. Pienempi paita on kokoa 92cm ja malli raglanhihainen. Sopi myös hyvin niin keskimmäiselle laiheliinille kuin tuolle nuorimmalle hiukan kookkaammalle pojalle. Ohjeet löytyi niin normaali pääntielliselle kuin tuollaiselle neppilistalliselle versiolle ja koska meidän pojat tuppaa olemaan suht isopäisiä niin tein suosista neppilistallisen. Menee sujuvammin päälle. Nepit on KAM:n punaiset.

Kivat kaavat kyllä. Näitä teen lisää, kunhan saan sopivan innostuksen ja vapaata aikaa. =)


2 kommenttia:

 1. Kivat paidat, tuo kangas on niin ihanaa : )

  Mä oon tehnyt tuolla samalla kaavalla pojulle paitoja, mutta en osaa tehdä tuota neppilistaa siististi, joten olen sitten suosista tehnyt vain ihan tavallisella pääntiellä.

  Joko olet uuden Eurokankaan käynyt kurkkaamassa? Siinä vieressä on sitten lankakauppa, ihan varoituksen sanana vaan jos et vielä ole siellä käynyt ; )

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Itse asiassa perjantaina kävin pikaisesti kääntymässä siellä Eurokankaassa! Piti saada mustaa ja valkoista resoria ja ajattelin, että sieltä nyt ainaki noita värejä voisi löytyä.

  Ja joo, Lankamaailmassa kävin kanssa. Kaikkea ihanaa olisi ollut MUTTA sain pidettyä itseni kurissa ja ostin vain yhden kerän Reggaeta vauvan villahousuja varten.

  Hienoa, kun ne on siinä vierekkäin. Kaksi kärpästä samalla iskulla. Ja rahan menoa ei voi estää.. =D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!