lauantai 25. tammikuuta 2014

Hengissä ollaan..

Oh my, mikä blogitauko. Nyt oli pakko vihdoinkin tsempata ja tulla kirjottamaan edes jotain. Käsitöitä en ole melkein kolmeen kuukauteen tehnyt juuri mitään. Suurimpana syynä oli appivanhempien talon rakentaminen. Se saatiin valmiiksi ja asukkaat pääsivät muuttamaan lämpöiseen tupaan juuri sopivasti jouluksi.

Omat mehut tuli kyllä puristettua niin viimeseen pisaraan asti, että on mennyt koko loppuvuosia ja puolet tammikuustakin palautuessa. Onneksi tuli lumi, pakkaset ja etenkin aurinko! Oon nauttinut valosta ja kerännyt energiaa. Ompeluintokin on ollut pahasti jumissa, kunnes lopulta sain itseni puolipakon edessä istutettua kaavojen eteen. Ihana pieni veljenpoika täytti muutama viikko sitten vuoden ja toiveena oli vaatteita. Päätin nostaa itseäni niskasta ja ommella itse ne vaatteet!

Kaava: Ottobre 4/13 Crawler muokattuna terättömäksi, koko 80cm
Kangas: Ruskea sydänautovelour ikasyr
Metsänvihreä resori jostain

Piiiitkään marinoitunut sydänautovelour riitti korkeudestaan juuri ja juuri näihin haalareihin. Halusin kokeilla tätä mallia, koska tämä tehtiin yhdestä palasta. Niin tai oli siinä terätkin mutta itse muokkasin ne pois. Etu- ja takakappaleet on yhtä ja samaa palaa ja vain taakse ja haaraan tuli saumat. 


Tuli aivan ihana omasta mielestä. Harmi, ettei ole sovituskuvaa näyttää teille. Yllätyin hiukan kaavan kapeudesta! Jo haalarin kasattua katsoin, että hupsista. Pelkäsin jopa, että tuli liian kapeat mutta onneksi mahtui pojalle, vaikkakin vähän kyllä olisi saanut olla enemmän väljyyttä lisää.

Kaavat: Paita Ottobre 4/13 Lil' Darling muokattuna, koko 80cm
Velourhousut Ottobre 1/13 Tiikeri, koko 80cm
Kankaat: Kalastajatrikoo muistaakseni Pehemiältä
Ruskea velour ikasyr

Samaan pakettiin tuli vielä tälläinen paita ja housut setti. Olisin tehnyt siniset tai turkoosit housut, jos olisi ollut tarpeeksi velouria omassa varastossa mutta kun ei ollut niin tyydyin ruskeaan. Nämä housut on myös varsin helpot ommella. Lahkeet muodostuu yhdestä ja samasta palasta, taakse keskelle tulee sauma, sekä haarassa on haarakiila parantamassa istuvuutta. Näppärän nopeita ommella. 


Ihan ongelmitta ei pitkästä aikaa ompelu sujunut. Kuminauhakujaa ommellessa tuli niin perinteinen moka kuin olla ja voi. Ommel meni pikkusen liian kauas ja ei tietysti sitten ihan joka kohdasta osunut tarpeeksi kohdilleen. Ja voi miksi olin valinnut hunajakenno-ompeleen. Se on vihon viimeistä pois ratkottavaa. Kuten kuvasta näkyy, en purkanut! Ompelin vierestä uudelleen. :-P Lasten vyötäröjen ympäryksiä on aina tosi hankala arvioida, joten ompelin kuminauhakujaan napinläpiaukon, josta pääsee kuminauhaa pidentämään/lyhentämään tarvittaessa.


Paidassa oli alkuperäisen kaavan mukaan pisaran muotoinen aukko ja yksi nappi raglansaumalla mutta päätin itse tehdä kunnollisen nappilistan.


Näiden ompelusten myötä ainakin ompeluinto löytyi, vaikka muuta en vielä olekaan saanut aikaiseksi. Jospa ei kuitenkaan toista yli 2kk taukoa ompeluun tulisi. =)


Aurinkoisia päiviä kaikille!

5 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita! Nuo haalarit varsinkin on tosi söpöset! :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten mukava setti! Ihanat kankaat, varmasti olivat saajallekin mieleiset. Hunajakenno-ommelta ei kyllä hermoja menettämättä jaksa purkaa, olen kanssa vetänyt vain uuden ompeleen viereen.

    VastaaPoista
  3. Ihania nuo vaatteet! :) Mulla on ollut huomattavasti pidempi tauko kuin 2kk, nyt hiukan löytynyt ompeluinspistä ja toivottavasti sitä riittääkin vähäksi aikaa :)

    VastaaPoista
  4. Suloiset haalarit! Kivoja vaatteita muutkin, ruskeita velourhousuja tullut itsekin ommeltua vino pino :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!