tiistai 13. elokuuta 2013

Back to school!

Meidän perheen toistaiseksi ainokaisella koululaisella alkoi uusi lukuvuosi viime viikon keskiviikkona. Neljäs luokka jo! Huhhei. Tämän setin oli tarkoitus valmistua jo viime viikolla ekaksi koulupäiväksi mutta huomasinkin ongelmia kankaassa, kun meinasin alkaa sitä leikkaamaan. Vanish-kylpy onnesti pelasti sen minkä olin jotenkin esipesussa onnistunut mokaamaan ja kankaan takaisin siistiin kuntoon. Tänään sain setin viimeisteltyä loppuun ("muutaman" muunkin vaatteen lisäksi mutta niistä myöhemmin).  =)

Kaavat: Ottobre 4/13 Skyline huppari koossa 134cm
Ottobre 1/09 Saimi housut koossa 134cm
Kankaat: Jättisalmiakkiruutu joustocollege Käpyseltä
Harmaa velour ikasyr
Resorit jostain
 (en ikinä meinaa muista mikä on mistäkin)

Tuli ihan mahdottoman kiva huppari! Tykkää poika ja tykkää äiti! Niin win-win tilanne kerrankin. Meidän värirajoitteiselle pojalle ei kelvannut keltaiset housut, oranssia kangasta ei ollut edes tarjota ja mustaa taas löytyy kaapista valmiina enemmän kuin äiti haluaisi, joten täytyi tyytyä kompromissiin eli hiirenharmaaseen. Kivat nekin on kyllä. 




Kaavaan en tehnyt mitään muutoksia! OHO! Aloin ompelemaan oikein ohjettakin seuraten mutta jo hihansuuresorien kohdalla aloin sooloilemaan. Miksi niitä pitää niin monen mutkan kautta ommella, kun on helpompiakin tapoja. =D  Huppari on superkiva kuulemma senkin takia, kun siitä löytyy taskut! 


Nyt on hyvä lähteä huomenna kahdeksaksi kouluun, kun on uunituoreet vaatteet päällä! =)

11 kommenttia:

  1. On kyllä tosi hyvännäköinen huppari!

    VastaaPoista
  2. supermagee.. mä olen miettinyt tätä samaa kaavaa. kuinka pitkä teidän poika on? ja mitä kokoa normaalisti kaupan vaatteissa käyttää? Ottobreen se mallikangas on sellaista paksua että näyttää niin teltalta siinä kuvassa. tää on upea. rohkaistun kokeilemaan kaavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä meidän esikoinen on kotimittauksen mukaan 134cm ja 27kg. Hoikkaa mallia ja pitkäselkäinen/-kätinen. Mäkin vähän mietin kuvan perusteella, että mahtaako olla teltta mut ei se sitten niin ollutkaan. Tosi hyvän kokoinen tuli ilman muutoksia. Ihan on kyllä kokeilemisen arvoinen kaava. =)

      Poista
    2. Niin ja kaupan vaatteet on nyt aika pitkälti 134cm kokosia. Unohtu vastata. : D

      Poista
  3. Tosi kivan näköiset vaatteet:). Hupparikangas on tosi hieno, just poikamainen ja isommalle koululaiselle sopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sepä näillä isommilla onkin, kun ei ihan kaikki enää kelpaakaan. Tämä voisi ehkä olla sellainen, mistä ei innostuskaan häviä ekan käyttökerran jälkeen.

      Poista
  4. Oi miten upea setti! Ihana huppari ja hienon väriset housut. Katsotaan miten meidän ekaluokkalaisen kouluvuosi rupee sujumaan, farkuista hän ei piittä mutta collagehousut käy jotenkin vauvamaiseksi, harmaat velourit olis kyllä niin kivat!!!

    VastaaPoista
  5. Huppari on upea, kangas sopii täydellisesti! Täytyykin laittaa tuo kaava muistiin, kun poika tarvitsee seuraavan koon vaatetta.

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtava huppari! Multa on tämä kuosi mennyt ihan ohi! Tosi magee! :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva huppari! Ja housut kanssa. Tuota salmiakkia jo melkein naputtelin, voih, olisi pitänyt....

    VastaaPoista
  8. Tämä on kyllä ihan mahtava huppari! (:

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!