torstai 8. marraskuuta 2012

Trikoota ja pitsiä


Kaava: Omien mittojen mukaan
Kangas: Harmaata trikoota Eurokankaan palalaarista

Tätä on pitänyt kokeilla jo pari vuotta? Joskus siskolla näin tälläisen helppouden huipentumaa hipovan neulostakin. Se oli jostain ostettu ja monesti jo meinasin itekin moisen ostaa mutta maltoin. Eurokankaassa tuli vastaan ihanan pehmeää kivan tumman harmaata trikoota tarpeeksi reilu pala ja siitä se sitten vihdoinkin tuli tehtyä.

Yksinkertaisuudessaan tämä on 160cm leveä ja 90cm korkea trikoonpalanen, johon itseäni mittailemalla mallasin hihoille aukot niin että aukon yläpuolelle jäi noin 20cm kangasta. Hihan kaavan otin jostain Ottobren paitakaavoista, mitä tässä viime aikoina nyt olen ommellut.. taisi olla se, mistä tein käpyseni tunikan.. Mittasin kaavasta pyöriön ja sen mukaan sitten leikkasin kankaaseen aukon. Ompelin hihan sivusauman ja viimeiseksi istutin hihan aukolle ja siinäpä se sitten jo olikin valmis. 


Jätin kankaan reunat huolittelematta ainakin toistaiseksi. Pitäisköhän ne huolitella, en tiedä.. Hyvin se on käyttöön päässyt tuollaisena raakileenakin. =)

Kaavat: Omien mittojen mukaan
Kankaat: Vaalearoosa pitsikangas ja harmaa trikoo Eurokankaan palalaarit
heijastinlanka Tikatasta

Eurokankaasta tarttui mukaan myös pitsikankaita. Niistä syntyi ensimmäisenä pipo ja tuubihuivi edellisen ompeluksen jäljelle jäljelle jääneiden palojen kanssa. Trikoo lämmittää vähäsen ja tulee tuo pitsikuvio paremmin näkyviin, kun alla on jotain tummempaa kangasta. Tupsun tein jostain jämälangasta ja sekaan kieputin pikkusen heijastinlankaa. 



Sovituskuva on näin hieno. Hovikuvaajaani ei oikein huvittanut tällä kertaa (muut kuvat onki sitten jalustan kanssa napattuja)... Huivin mahtuu kiertämään hyvin kahteen kertaan kaulan ympärille. 


Kaava: Ottobre 5/12 Warmly Wrapped kietaisunuttu
Kangas: Pitsineulos Eurokankaan palalaarista

Tästä kietaisunutusta tein yhden version trikoosta jo hetipian lehden ilmestyttyä mutta siitä tuliki taas yhdenlainen taidonnäyte. Kaavassa oli tosi kapeat hihat (no joo ohjeen ribbineulos toki varmaan venyykin enemmän kuin trikoo), kapea selkäosuus ja aivan ihmeellisen lyhyet liehukkeet. Enpä tajunnut mitään niistä etukäteen. Ei ihan istunut päälle. Kaiken lisäksi ompelin hihat väärinpäin paikoilleen eli kankaan suorareuna tulikin vyötärölle. Että silleen. =D 

Uusi yritys uudella kankaalla. Nyt osasin leikata nuttukappaleelle pidemmät liehukkeet, lisätä selälle vähän tilaa ja hihoihinkin vähän avaruutta. Tällä kertaa menee päälle ja näyttääkin siltä, miltä pitikin. 

Ja vielä lopuksi jo tuolla yhdessä kuvassa näkyvä heijastin..

Idea: Täältä
Tarvikkeet: Pitsit jämiä edellisistä ompeluista, 
nappi kierrätetty
heijastinnauha HHkangas

Koska uudessa takissani ei ollut yhtään kiinteää heijastinta, piti siihen totta kai jonkinlainen sitten itse laittaa. Näitä ruusukkeita on pitänyt kokeilla jo pitkään. Nyt sen sain aikaiseksi ja ehkäpä näitä voisi joululahjoiksikin miettiä. Ainakin pojan päiväkodin tädiltä tuli kehuja, joten ehkäpä niille ihanille arjen sankareille kiitokseksi hyvin sujuneesta hoito"lukuvuodesta"... kenties..

10 kommenttia:

  1. Voi, mitä ihanuuksia <3! Tarvisi varmaan välillä hemmotella itseäkin tekemällä tuollaisia :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon saanut nyt hyvän syyn ommella enemmän itellenikin, kun oon todennut (pyykkivuoresta), että lapsilla on liikaa vaatteita. :D

      Poista
  2. Vau neuletakkia! Täytyy tulla uudestaan ajan kanssa ja perehtyä ohjeeseen.

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihana tuo pipo ja huivi. Mieki tahtoisin <3

    VastaaPoista
  4. ihana tuo takki, se päällä voisin kuvitella käpertyväni tee- tai kaakaomukin kanssa lukemaan hyvää kirjaa.
    Ihana tuo kietaisunuttukin, olet löytänyt kauniin pitsin siihen.

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja ompeluksia!!! Kateus ihan iski. Muakin huvittaisi ommella itelle, mutta epäonnistuminen pelottaa. Enkä tarkota mitään jonossa olevia lököpöksyjä vaan jotain naisellista, tyylikästä ja istuvaa...

    VastaaPoista
  6. Kaikki tekeleet ihan uskomattoman ihania! :) Heijastin ideatkin ♥

    VastaaPoista
  7. Ihania! Tuo pitsinen kietaisunuttu on ihan mielettömän ihana. Kunhan sinne EK:een pääsee, niin pitää tuo pitsien palalaari koluta jälleen kerran läpi :D

    VastaaPoista
  8. Vähänks kiva tuo helppo neule/trikooliehuke, tuommosta vois koittaa kanssa :)

    VastaaPoista
  9. Ihania kaikki! Etenkin tuo helpolta vaikuttava neuletakki :) Pitäisi varmaan itsekin kokeilla...

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!