lauantai 17. marraskuuta 2012

Terveisiä Suomen Kädentaidot -messuilta




Oi ihanuutta! Pääsin tänään monen vuoden tauon jälkeen Suomen Kädentaidot -messuille Tampereelle. Olin menossa yksin mutta kun tein aamulla lähtöä niin kuullessaan, mihin oon menossa, meidän esikoispoika (9v) kysyi saisiko tulla mukaan. Totta kai! Ihanaa, kun sain seuraa. Pikkusen päälle kolme tuntia siellä oltiin ja ehdittiin aika hyvin kiertää hallit ennen älytöntä ryysistä. Kierrettiin pikaisesti myös Kivi ja koru -messutkin pojan pyynnöstä. Kaksi kassillista tavaraa lopulta tarttui mukaan, vaikka ja mitä muutakin ostettavaa siellä olisi ollut.



Trikookudetta on pitänyt käydä ostamassa jo pitkään mutta koskapa mä sellaista olisin saanut aikaiseksi. Katselin messuilla monessakin kojussa myynnissä olevia tarjouksia trikoo- ja ontelokuteista mutta lopulta ostin halvinta, mihin törmäsin, eli Alestalon osastolta valkoista kudetta 5,95e kilohintaan (valkoinen, musta ja harmaa kude oli tuolla hinnalla). Melkein kolme kiloa oli tuossa mun matkaan tarttuneessa pussissa kudetta. Taidan kokeilla värjätä osan tästä satsista jonkin muun väriseksi.



Mulla on työn alla erilaisia heijastimia, joten niitä varten ostin ison kasan koruneuloja Charlottan pisteestä. Kaikkea muutakin pientä askartelutarviketta olisin siitä pöydästä löytänyt, mutta maltoin mieleni.



Burda Style lehdestä oli messutarjouksena 3 lehteä kotiin + 1 aiemmin ilmestynyt vapaavalintainen messupöydältä mukaan 14e hintaan. Nappasin pöydästä mukaan viimesimmän lehden. Myyjän kanssa puhuin siitä, kun Burdat ovat kaupoissa muovien sisällä ja mun ainakin ikävä kyllä tulee hyvin herkästi jätettyä ne sitten kokonaan kauppaan, kun en yhtään pääse selaamaan lehden sisältöä. Irtonumerosta saa kuitenkin maksaa sen 9,5e niin ihan turhaa lehteä ei viitsi sillä hinnalla ostaa. Ainakaan minä. Ilmeisesti muutkin oli asiasta antaneet palautetta, kun lupasivat viedä asiaa eteenpäin, jospa jatkossa saataisiin Burdat kauppaan ilman muoveja.



Nämä ihanuudet löytyi Rosa Matildan ständiltä. Murun luomuneuloksia metrin pätkinä 20e/kpl hintaan. Omaan käyttöön ostin tuon punasävyisen krokotiilin (miksi mä oon koko ajan puhunut näistä lohikäärmeinä, pöh krokotiilejahan nää ihan selkeesti on), kaksi muuta ostin kaverin puolesta. Kovin paljoa ei näitä enää ollut tarjolla, kun tänään puolilta päivin paikan päällä oltiin (mitä en kyllä ihmettele yhtään!). Taisi pöydälle jäädä alle kymmenen palasta mun ostosten jälkeen.



Succablokki oli mulle ihan uusi tuttavuus. Ihania kierrätysmuovista valmistettuja puikkomittoja, silmukkamerkkejä, sukkapingotinta, ynnä muuta. Puikkomitta mulla meni rikki joku aika sitten, joten tämä tuli täysin tarpeeseen. Mä valitsin mallin, poika värin, joten sininen pöllömitta lähti meidän matkaan. Lisäksi ostin joulahjaksi yhden kädenmuotoisen mitan. Kaupan päälle paketista löytyi vielä yllärilahja, 5cm mitta.



Muitakin joululahjoiksi suunniteltua tuli ostettua. Tulitikkuaskien teline on Susanna Viljasen Merikarvialta kädenjälkeä. Gepeton osastolla oli hienoja Haaparepun puisia palapelejä. Pojan puheterapeutilla ollaan tehty "Yö metsässä" -palapeliä monet kerrat. Itse ostin "Hirvi" -palapelin, missä on kaksi palapeliä päällekäin. Jäipä vain harmittamaan, että maksoin messuilla palapelistä 28e, vaikka sen olisi saanut tilattua Haaparepulta suoraa 22e (+3e postikulut) hintaan. Mutta ei voi mitään. Jostainpa noiden messuyritystenkin täytyy osallistumishinnat repästä. Palonin standilla silmiin pisti Paapii designin tuotteet. Ostin siitä lahjapakettiin Kili-Katti helistimen. Hinta oli muistaakseni 17e luokkaa.



Ja lisäksi vielä itselleni lusikan päästä tehdyn avaimenperän. Äiti -tekstillä tietty, kun en "Kulta"a kehdannut itselleni ostaa. :D Näiden tekijä jäi mulle hämärän peittoon, enkä näitä Palonin sivuiltakaan löytänyt (Palonista vinkattiin tuonne viestikenttään, että nämä on Päivi & Janne Brunoun käsialaa. Kiitos tiedosta!) Kun on joskus kokeillut tuota metalliin kirjaimien lyömistä, osaa arvostaa näin siistiä jälkeä.



Kivi ja Koru -messujen puolelta lähti mukaan vain tälläinen korujen kiillotusliina. Poika olisi löytänyt vaikka ja mitä kivaa kiveä kannettavaksi mukaan mutta äiti oli pihi. =D


Pääsi poika itsekin vähän totetuttamaan itseään. 4H:n pisteessä sai askarrella käpytönttuja tai käpykransseja. Poika teki tontun. Pääsi vähän istumaan ja touhuamaan välillä.


Kiertoliikkeen kojusta ostin pojalle jotain pientä kiitokseksi niin hienosta ja kärsivällisestä mukana olosta. Poika valitsi itse tälläisen 5e maksaneen korun, joka on tehty vanhasta ikkunanlasista. Todella mahtavasti jaksoi mun kanssa kiertää kaikki kolme hallia ja ei yhtään nurissut, kun mä halusin kierrellä jokaisen nurkan. =))

Ensi vuonna uudestaan. Toivottavasti. =)

3 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa, että osastoltamme tarttui mukaasi PaaPii-helistin ja Beloved-avaimenperä! :) Nämä avaimenperät ovat Päivi & Janne Brunoun käsialaa ja valmistuvat heidän työhuoneellaan Mäntsälässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä tiedosta! Lisään sen tuonen tekstiinikin vielä. =)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!