sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Vattuja ja raitaa

Majapuun ihanaa vadelmaneulosta oli ihan pakko saada. Sen ostin ihan vain itseäni varten. Meinasin siitä tehdä kevyen takin/hupparin, niin kuin moni muu on ommellut mutta enpä sitten tehnytkään..

Kaava: OB 5/12 Timeless & Cozy  -tunika koossa 36, muokattu
OB 1/09 Taija legginsit koossa 170cm, pidennetty
Kankaat: Vadelmaneulos ja moniraita joustofrotee Majapuusta

Vaan piirtelinpä tuohon Ottobren Timeless and cozy -tunikaan hupun Kätten jälkiä -blogin loistavan ohjeen avulla. Kaula-aukkoa on avarrettu reilusti, sen muokkasin jo ekaan versioon. Koska tämä vadelmaneulos ei ihan niin hurjasti jousta (vrt. elastaania sisältävään trikooseen), lisäsin etu- ja takakappaleille muutaman sentin lisää taitteelle. Ei olisi ehkä välttämättä tarvinnut mutta hyvä on näinkin väljänä. Taskut jätin tällä kertaa pois. Helmassa on vain taite ja siellä kuminauha. En laittanut resoria hupun reunaan, joten en sitten kantannut helmaakaan. Tunikan kaveriksi tein moniraita joustofroteesta legginsit. Taija -kaavaa kokeilin kerran jo kesällä. Tällä kertaa tein ihan täysipitkät. Niin pitkät, että lahkeet jää vähän rypyllekin nilkassa.  3 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Minäkin sain viikonloppuna valmiiksi tuolla kaavalla tehdyn tunikan. Tästä sinun setistä inspiroituneena huomasin, että siihenkin voisi tehdä värikkäät leggarit kaveriksi. Hmm... kangaskaupoille :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!