keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Metri isoäidinneliöitä

Kotosalla taas vaihteeksi. Kipeenä, joten mikäs sen mukavampaa, kun kuluttaa päivät ompelusten parissa, kun ei mikään muu oikein kiinnosta palelun ja köhinnän ohessa.

Ensimmäisenä sain valmiiksi asti vaatteet isoäidinneliöistä. Ihastuin kankaaseen heti, kun sen ekan kerran näin. Nämä haaleammat värit ei ole ihan mun mutta pitihän sitä silti tilata tyttöä varten metrin pätkä.

Kaava: SK 1/09 velourmekko koossa 92cm, muokattu kapeammaksi ja pitkähihaiseksi
Kangas: Liandlon isoäidinneliötrikoo pastellisävyissä Royal-tuotteelta


Mietin pitkään, mitä tuosta kankaasta tekisin. Kaikenlaisia ideoita on monen blogista löytynyt mutta päädyin lopulta tekemään tytölle pitkähihaisen singoallan hyväksi todetulla/muokatulla kaavalla. Panta ei saanut kovin suurta suosiota mutta tein sellaisenkin, kun sattui sopiva suikale jäämään piposta. Meidän neiti ei ole oikein pinnien, ponnareiden ynnä muiden kaveri. Tosin eipä sillä hiuksetkaan vielä kovin pitkät ole. Kovin hentoisia haivenia. =)


Loppupalasta surautin pikaisesti pipon ja tuubihuivin. Taidan kyllä lahjoa jotain tällä setillä. Mulle ei yksinkertaisesti näin hailukat sävyt sovi.

Onneksi opin poikien astronauttipaitojen jälkeen esipesemään ihan kaikki kankaat ennen kuin rupean mitään ompelemaan. (Niistä paidoista tuli napapaidat ekassa pesussa, kun en osannut arvata, että se trikoo niin hurjasti kutistuisi!) Tämäkin kangas kutistui mielestäni tosi paljon. 8cm x 8cm ruuduista tuli 6cm x8cm kokoisia :( . Ja vetää tuo myös aika kiitettävästi kieroon. Ruutujen kohdistaminen oli aika haastavaa eikä kyllä edes kunnolla onnistunut. Mutta olkoot, kaunista kangasta se on silti! Tilasin tätä juuri Ottobrelta sini-punasävyisenä itseäni varten ja mökillä olevan vuodesohvaan aion ommella irtopäälliset tämän puuvillaisesta versiosta.

8 kommenttia:

 1. onpas hieno :) ihan voisin itelleni haluu tollasen aikuisten kokoa :D

  VastaaPoista
 2. Hienoja on kaikki,varsinkin tuo mekko :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Minen tiennyt, että tuota saa puuvillaversionakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tätä väriä on puuvillaisenakin. Ite tilasin Käpyseltä. Olin kyllä niin nuuka, että otin vain 2m, kun päällisiin tarvittaisiin 4m. Teen piiloon jäävät puolet jostain lakanakankaasta tms.

   Poista
 4. Kiitoksia kaikille kommenteista! =)

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja kangas, minäkin harkitsen tuon tilaamista vaikka miehelle vannoinkin etten mitään tilaa aikoihin :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!