tiistai 15. marraskuuta 2011

Joululahjojen pohdintaa

Joulu lähenee ja mulla on ajatukset ja suunnitelmatkin vielä ihan levällään. Nyt päätin koota ajatuksia ja ideoita yhteen paikkaan, että saisin itseäni sysättyä eteenpäin, suunnittelusta toteutukseen. 


Huopasaippuoita teinkin jo. 
Samoihin paketteihin ostin lisäksi käsipyyhkeitä. =)


Itse tehtyä saippuaa mutta helpomman kautta eli valmiista saippuamassasta keiteltynä. Kahvi olisi tuoksuna ehkä monelle läheiselleni sopiva.

Kuorinta-ainetta
Jotain tälläistä tekisi mieli kokeilla tehdä lahjaksi (ja itsellekin). Mietityttää vaan, kauankohan mahtaa säilyä hyvänä?

Tyllistä virkattuja pesusieniä saippuan/kuorinta-aineen kanssa? Nämä on ideoitu tiskaussieniksi mutta miksei voisi ihan kropankin pesuun käyttää, jos tekisi vaan vähän isompia..


Näitä olen tehnyt aiemminkin mutta en niille, joille nyt sunnittelin.

Tälläisiä purkkeja meinasin sytykeruusujen kanssa. Kiva idea mut toteutus hankalampi, koska en ole löytänyt sopivaa hiekkapaperia, jolla saisi tulitikut syttymään. Täytyy ilmeisesti soveltaa jotain..

Isä on pyytänyt uusia kirjamerkkejä lasten kuvilla. Tässä olisi yksi sovellettavissa oleva malli..


Ja tässä toinen..Voisi tehdä äidille myös.

Puikkojen suojat
Äitiä voisi lahjoa tälläisilläkin.


Avaimenperiä tein isänpäivälahjoiksi mutta voisihan näitä nakutella myös joululahjoiksi läheisille sopivilla teksteillä. Jos vaikka onnistuisi jo vähän paremmin.

Tai sitten koruja samalla idealla..

Muutamalle lapsi-lahjottavalle voisi vaikka tälläiset kolikkopussit ommella. Näyttää hauskoilta.

Mies voisi tarvita tälläistä yöpöydälle. Ja minä. =)


Ideoita olisi lisääkin mutta mistähän sitä aikaa oikein saikaan ostettua lisää?

2 kommenttia:

 1. Hauskoja ideoita!

  Itse olen kokeillut tuon tapaisen kolikko-pussin tekemistä, ihan hauskaa ja nopeaa! Tosin tein kahdesta vetoketjusta ilman tuota koristenauhaa.

  Kokeilin tällä viikolla blogisi innoittamana huopasaipuoiden tekoa, mutta en saanut villaa kunnolla huopumaan ennen hermojen menetystä.. Luultavasti syy oli huovuttajassa, mutta aloin jo epäillä villan laatuakin! Se oli kyllä novitan haituva tai mikä nyt olikaan, eli luultavasti ihan laadukasta tavaraa..

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hanna kommentista!

  Juuri yksi kaveri sanoi samaa, että ei villa oikein meinannut huopua kunnolla. En ole mikään asiantuntija mut itsellä tuli tälläisiä asioita mieleen, mitkä _ehkä_ saattoi vaikuttaa huopumiseen:

  - käytin mäntysaippuaa aika paljon koko ajan, siis lisäsin aina kylmä-kuuma huuhtelujen jälkeenkin. En ole tosiaan mikään huovutusasiantuntija mutta tuntui ainakin, että sai huovutettua paremmin, kun oli kunnolla saippuainen.
  - kuumahuuhtelun tein tosiaan todella kuumalla vedellä (muistaakseni meidän kuumavesivaraaja on säädetty jopa 80 asteeseen, tosi ekologista). Ja kylmä taas on ihan kaivojääkylmää meidän hanasta. Näitä huuhteluja tein useampia kertoja (neljä-viisi ainakin).
  - villa kannattaa alkujaankin kääriä melko tiiviisti saippuan ympärille, että kutistuu tarpeeksi tiviisti siihen pintaan eikä jää heti löysäksi, kun saippua sieltä sisältä alkaa kulumaan.

  Mun omat villat on jotain aikoja sitten jostain Sinooperin tai vastaavan askarteluliikkeen nettikaupasta ostettu ~20 värin villalajitelmapussi. Todennäköisesti ei siis mitään maailman laadukkainta villaa.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!