sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Oliivia ja taatelia

Innostuin iltapäivästä ompelemaan meidän "kaksosille" haalarit. Herra 3vee ja Herra 1½vee ovat ikäerostaan huolimatta hyvin samankokoiset, painossa eroa puolisen kiloa ja pituudessa viitisen senttiä, ja vaatteetkin menevät suloisesti sekaisin, kun kerta molemmille mahtuu sama koko.


Kaava: Oma muokkaus, koko 92cm
Kankaat: Oliivi ja taateli joustofroteet Kestovaippakaupasta
turkoosi ja ruskea trikoo kirppisostoja,
resorit Myllymuksuilta.
nepit KAM 20 turkoosi ja matta ruskea Kotimäen Puodista

Meinasin ensin tehdä vain oranssipohjaisesta taateli joustofroteesta haalarin mutta innostuin kaivamaan loppupalan limenvihreää oliivia esiin ja mallaamaan kaavat siihenkin. Juuri ja juuri riitti, joten taateli sai kaverikseen oliviin. Meinasin myös ensin kantata kaula- ja hihansuuaukot resorilla mutta muistin kangasvarastossa olevan taatelin turkoosin kanssa juuri samansävyistä turkoosia trikoota. Kävin kaivelemassa ja löytyihän se sieltä, samoin oliiviin jotenkuten sopivaa vihertävänruskeahkoa trikoota riittävä palanen.

Vuoritin trikoilla haalareiden yläosat ja ihan vain tikkasin kaula- sekä hiha-aukkojen reunat. Paljon helpompaa kuin resorin ja kaksoisneulan kanssa takkuaminen. Haarasta löytyy kiila parantamaan istuvuutta. Jalansuut saivat resorit, koska tein lahkeista aika reilun pituiset, etteivät heti jää pieniksi. Kiinnitykseksi laitoin olalle KAM:n muovinepit, taateliin turkoosit ja oliiviin matta ruskeat. Etupuolella on kaksi neppiä ja taidan vielä lisätä kolmannenkin, kun olka-haara pituudessa on riittävästi varaa.


Riiviökaksoset kävivät illalla jo hiukan ylikierroksilla kuvia otettaessa, joten en mitenkään loistavia action kuvia saanut. Mutta laitetaan nyt kuitenkin pari kuvaa haalarit vauhdissakin. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!