keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Vihree ja pinkki ne yhteen sopii..

Eiiiii, äiti, ei tuvia..

Hei, kato missä veikka on! Mitä se tekee?

Hihhhiihiii, tuotta te.. pelleilee.

Ja sitte mennään. Se siitä kuvaamisesta.

Kaavat: Huppari OB 4/09 Lakritsi käännettävä raglanpusero
Pipo Moda 7/2012 ruttupipo muokattuna
Kankaat:  ikasyrin vihreä sydänvelour ystävältä
Pinkit resorit hmm... jostain
Metallinepit Kotimäen puoti
Murun pupu neulos ylläritilkkupaketista

Viime kuussa meidän paikallisten ompeluseuralaisten FB ryhmässä (eli TOE:ssa) oli haasteena laittaa kuva kankaasta, mistä ei itse keksi oikein mitään tehdä ja muut sitten ideoivat ja itse sai poimia niistä ideoista mieluisimman toteutukseen. Noh, mä tietysti olen myöhässä tässäkin asiassa ja sain vasta nyt tuhottua toisen esille laittamistani kankaista. Kyllä se toinenkin sieltä joskus tulee.. toivottavasti.

Tämän vihreäpohjaisen sydänvelourin oon ostanut ystävältä. Sitä oli liian vähän, että olisin saanut pojille tehtyä ja toisaalta eipä pojat enää kauheesti sydämistä välittäneet niin halusin siitä jotain tytölle tai itselleni. Toteutusideaksi sain hupparin pinkeillä tehosteilla. Se siitä tulikin. Kokonaan pinkit kaaritaskut olisi ehkä voinut sopia paremmin mutta pinkki resori ei olisi riittänyt. Nytkin jäi enää muutama pieni palanen korkeintaan nukeinvaatteisiin käytettäväksi.

Kaavojen piirtäminen ei ole mitään mun lempipuuhaa, joten kaivelin kaavakansiosta sopivia valmiita kaavoja ja tuo kääntöhuppari tuli ensimmäisenä vastaan. Se oli piirretty 86cm koon mukaan mutta mittojen tarkistuksen jälkeen totesin sen kelpaavan kyllä jo 92cm vaatteita käyttävälle tytölle. Helmaan lisäsin 4cm pituutta ja etukappaleen muokkasin avattavaksi. Niin ja taskut lisäsin. Pinkillä langalla hunajakenno-ompeleella tikkasin taskujen lisäksi hihasaumat ja helman, vaikkei ne nyt kauas näykään. 

Ruttupipo on ruttupipo Modan kaavalla. Pienensin, tein ilman vuorta ja jouduin vielä muokkaamaan päälakeakin, kun jäi rypytyksen jälkeen törröttämään hassusti. Noi Murun neulokset on ihania mutta vähän liian paksuja rypytettäväksi. 

5 kommenttia:

 1. Tosi ihana huppari ja ihanat värit.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Kiva huppari ja ihanan värinen tuo pipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta tytöltä löytyy tuota uhmaa ja omaa tahtoa. Ei ihan kaikki (=mikään) onnistukkaan niin kuin äiti haluaisi. :D

   Poista
 3. Ihanat! Tosi hyvin sopii kyllä värit yhteen, pirtsakka :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!