keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Hellemekko ja -hattuLiivimekon kaava: Ottobre 3/2011 Frillamekko ilman kaitaleita, koko 74cm 
Kankaat: Vanhaa lakanaa sekä päällinen että vuori
Retroa vaihteeksi. Vanhempieni 70-luvulla saama kihlalahja-lakana sai uutta elämää neidin liivimekkona ja hattuna. Mekosta tuli yllättävän lyhyt 65cm pituiselle (pulleahkolle) neidillemme, vaikka teinkin 74cm kaavoilla. Hellehattu sen sijaan on ihana. Näitä teen lisää. Pidensin kaavaa alkujaankin niskasta muutaman sentin mutta saisi olla vieläkin pidempi. Mutta menee tämä näinkin.

Nämä oli ensimmäiset oikeat ompelukset uudella ompelukoneellani. Kävin ostamassa itselleni miehen puolesta myöhästyneen äitienpäivä ja ennakkoon syntymäpäivälahjan pari viikkoa sitten. Husqvarna Viking Sapphire 875 lähti matkaan. Oon ihan ulalla vielä kaikista hienouksista. Nytkin onnistuin painamaan jotain nappia ja paininjalka nousi aina ilmaan, kun nostin kaasulta jalan. Mutta eiköhän se pikku hiljaa rupea sujumaan, kun tutustutaan paremmin.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana mekko, valloittava kuosi!

    VastaaPoista
  2. Voi miten suloinen asu! Oikein harmittaa, että omat vauvat ovat jo niin isoksi kasvaneet! ;D Sattumalta löysin blogisi ja jäinkin nalkkiin lukemaan koko ajan pidemmälle ja pidemmälle...

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!