keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tossuttelua

Jo aikaa sitten törmäsin netissä tosi kivan näköisiin huovutettuihin tossuihin mutta en raaskinut sijoittaa yli 7 dollaria maksulliseen ohjeeseen yksien tossujen takia niin unohdin koko homman. Jossain vaiheessa törmäsin Moda-lehdessä "tarpeeksi sinnepäin" olevaan ohjeeseen ja sitä alottelinkin neulomaan. Mutta kuinkas ollakaan, joulun alla rakkaat riiviöni repivät kyseisestä lehdestä juuri sen sivun, missä ohje oli. Purin koko tekeleen ja jätin langat odottamaan parempaa onnea.

Ravelrystä löysin lopulta kivan ohjeen, jonka mukaan tein tossuosan ja "remmin" neuloin ihan summissa omasta päästä. Palat koneeseen ja ulos tuli yllättävän hyvin onnistuneet tossut.


Tossuosan ohje: En Pointe -tossut
Lanka: Novita Huopanen, harmaa
Puikot: 5 mm sukkikset

Tein pohja- ja kärki-osista pidempiä, kun ajattelin huopasen huopuvan huomattavasti enemmän kuin ohjeen Sandnes Tove. Tossun koko pituus oli ennen pesukoneeseen menoa 35cm. Pesun jälkeen jouduin jonkun verran venyttelemään tossuja, että sain niistä itelleni sopivat. Nyt ne ovat aivan täydelliset mun koon 39 jalkaan. Viime silaukseksi piirtelin pohjaan vielä jarrut Sock Stop -aineella.


1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!