lauantai 26. tammikuuta 2013

Yökkärit tytölle ja nukelle

Meidän pienestä tytöstä on tullut iso. Niin iso, että on oppinut riisumaan vaatteet itse pois. Etenkin vetoketjulliset tai nepilliset yöhaalarit, mitä tämän perheen äiti on pitänyt niiiin kätevinä yövaatteina. Ei pidä enää. 

Tytön vaatekaapista tietysti suurinosa yökkäreistä oli nimenomaan niitä haalareita. Vanhassa talossa sitä toivoo, että lapsella olisi vaatteet päällä vielä aamullakin. Peitto kun yleensä ei pysy edes kahta ekaa tuntia. Ei  siis auttanut muu kuin ommella täydennystä yövaatteisiin, joita neiti ei riisu pois. Eli paitoja ja housuja.Kaavat molemmissa seteissä:  Ottobre 6/09 koossa 92cm
Kankaat: kukallinen interlocktrikoota Eurokankaan palalaarista
lammaskuviollinen jersey Ottobre
Resorista ei muistikuvaa

Ottobre lehdestä löysin mekkomaisen yöpaidan ja kapeiden yöhousujen kaavat. Paidasta lyhensin helmaa noin kymmenen senttiä. En halunnut tehdä ihan nilkkaan asti ylettyvää yömekkoa. Ehkä tälläinen vähän lyhyempi on kätevämpi, kun joka tapauksessa se helma nousee vyötärölle yöllä pyöriessä. Samasta syystä tein myös housut. Ei tule kylmä jalkoihinkaan, kun se peitto kuitenkin kovin äkkiä karkaa pois päältä. 

Ja kuten kuvista huomaa, meillekin on kotiutunut ihana Disney Animator nukke, Belle. Itse asiassa niitä on kotiutunut jo kaksi. Tytölle Belle. Äidille Merida. ;)

Kaavat: Paita Ninnuskan ja legginsit Iiven ihmetykset blogeista
Kangas: EK palalaari 

Belle sai nyt esimmäiset itse ommellut vaatteet kukkayökkärin tilkuista. Paitaan laitoin taakse tarranauhasta palat kiinnitykseksi. Paidasta tuli vähän lyhyt, tilkussa ei riittänyt pituus enempää. Kaavasta poiketen tein suoran hihan. 


7 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno tuo eka kangas!! NAM.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Iskin siihen heti kiinni, kun näin sen pilkottavan EK palalaarissa. Olisi ollut toinenkin samanlainen pala mutta sen jätin muille. Nyt vaan mietin, mitä muuta siitä tekisin. Noin puolet jäi vielä jäljelle. =)

   Poista
 2. Aivan ihania nuo molemmat yökkärit! Tahtoisin tuollaisia kanssa Empalle. Haalareilla mennään vielä, mutta meilläkin se vetskari on niin mielenkiintoinen että sitä räplätään kaiken aikaa ja aika usein on haalari riisuttu jo ennen kuin uni edes tulee.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!