lauantai 7. syyskuuta 2013

Lahjuksia

Enpä ole vielä ehtinyt ompelemaan mitään uutta, joten esitelläänpä tähän väliin kesän aikana lahjoiksi menneitä töitä.

Kaavat: T-paita OB 3/12 Hoops muokattuna, legginsit OB 6/12 Ropina
Kankaat: keijutrikoo ???
sateenkaariraita trikoo Selia

Kesällä osallistuin ekaa (ja toistaiseksi ainutta) kertaa FB:n Saumanvara ompeluryhmän hauskaan "ompelukisaan" eli Project Savawayhin. Sillä kertaa kangas ostettiin yllärinä Seliasta ja perjantai-iltana sitten oli aikaa kaksi tuntia ommella kankaasta jotain valmista. Sateenkaariraitaa mulla oli jo ennestäänkin ja mulle se näyttäytyi vain leggareiden muodossa, joten sillä mentiin. Legginsit ompelee äkkiä, joten mahdutin samaan aikaan vielä t-paidan ompelunkin väreiltään loistavasti yhteen mätsäävän keijumetsä trikoosta. Tein setin koossa 122cm, koska laiskana ajattelin iskeä kaksi kärpästä yhtä aikaa. Osallistua Savawayhin ja saada samalla ommeltua miehen siskontytölle 6v synttärilahjan. =D  Värit alkoi vähän mietityttää jälkikäteen, joten päätin ommella sitten vähän jotain muutakin neidille paremmin sopivissa väreissä.

Kaava: OB 3/12 Hoops muokattuna
Kangas: Liandlon ihana kissatrikoo Selia

Kissafanille valikoitui kissakangas ja samalla kaavalla mentiin eli Hoops mutta tällä kertaa venytin hihat pitkiksi. Kaveriksi tein peruspunaiset legginsit myöskin samaisella Ropinan kaavalla, ne vaan jäi kokonaan kuvaamatta. Tämän sovituskuvankin nappasin serkkutytön kyläilyreissulla tuossa muutama viikko sitten. =) 

Kaavat: Housut OB 1/09 Saimi ja huppari OB 4/12 Be careful out there muokattuna
Kankaat: Pinkki velour ikasyr
 hupun trikoo, vetoketju ja resorit HHkangas, 
krokotiilineulos Muru design Suomen Kädentaidot messuilta

Ja koska tiesin neidin mahdottomaksi pinkki-faniksi myös, innostuin ompelemaan kolmannenkin setin. Se tosin jäi kesken omien mokailujen takia ja ei ehtinyt synttäripakettiin ajoissa. Myöhemmin kyllä ompelin valmiiksi ja toimitin perille.

Heinäkuussa oli vuorossa toisen 6 vee neidin synttärit. Veljentyttöni sai myös toivottua vaatetta lahjaksi. 

Kaavat: Housut OB 1/09 Saimit ja paita OB 4/13 Fall basic 
Kankaat: Pinkki velour ikasyr
Znokin kukkaketo trikoo Käpynen

Mekkotytölle on vaarallista tehdä peruspökät ja -paitaa mutta teinpä kuitenkin. Toivottavasti pinkki väri ja kukkakuosi auttavat, että nämä pääsee joskus päällekkin asti.

Kaavat: legginsit OB 4/13 Segment , paita OB 4/13 Fall basic muokattuna
Kankaat: Velour HHkangas 
Ystävykset trikoo Sampsukka

Tämän ihanan ystävykset trikoon ostin aikoinaan ihan vain veljentyttöjäni ajatellen. Yritin muokata paidasta tunikamallista. Levensin helmaa sen verran kuin pystyin kankaan sallimmissa rajoissa. Legginsit ei nyt ihan mätsää väreiltään mutta ehkä ne menee kuitenkin. Yhtään sen sopivampaa kellertävää tai lilaakaan en löytänyt. 

Kaavat: legginsit OB 4/13 Segment ja tunika OB 4/13 Princess castle
Kankaat: pinkki trikoo HHkangas
peuratrikoo Ottobre (muistaakseni?)

Peuratrikoo oli marinoitunut jo tovin odottaen sopivaa kohdetta. Siitä melkein jo tuli Flow -tunika omalle tytölle mutta enpä ehtinyt tekemään. Hyvä niin, koska tästä taisi tulla tosi mieluinen setti synttärisankarille. Kovasti ainakin kehuttiin tytön tyyliseksi setiksi. =) 

Oman alueeni FB-ompeluryhmän avuliaitten naisten neuvoista otin sen verran vaaria, että muokkasin tunikassa vyötärökaitaletta hiukan ylemmäs sekä kavensin etu- ja takakappaleita muutaman sentin. Tunikan päälle sovitusta en ole nähnyt mutta uskoisin sen kyllä istuvan hyvin hoikahkon veljentyttöni päällä.  

Heinäkuussa ompelin myös vähän pienempääkin lahjavaatetta. FB-ompeluryhmän (tuttavallisemmin TOEn) naiset ovat ommelleet vauvan saaneille pienet lahjat. Mä sain kunnian ommella Setsun jo vähän isommaksi kasvaneelle tytölle jotain. 

Kaavat: OB 1/12 Happy squirrel muokattuna, housut OB 1/12 Little houses
Kankaat: Keijumetsä trikoo ja punainen trikoo ??
punainen joustofrotee Selia

Mekkobodya oon aina halunnut kokeilla. Oma tyttö vaan ehti kasvaa bodyistä eroon ennen kuin sain mitään valmista aikaan. Lisäsin mekon bodykaavaan ihan vaan pätkäsin etu- ja takakappaleet rinnuksilta poikki ja lisäsin väliin mekko-osaksi suorakaiteen muotoisen suikaleen kevyesti rypyttäen.


Alla on bodyn alaosa ihan normaalisti. Laitoin haaraan KAM-nepit, kun en oikein kykene yhteistyöhön metallineppien kanssa, jos välissä on resorikanttaus. Hiukan liian pitkä taisi tulla mekon helmasta mutta toivottavasti se ei käyttöä haittaa. Tai jos haittaa niin kätevä ompeleva äiti varmasti osaa lyhentää helmaa. ;)

Lahjojen ompelu on kyllä hauskaa puuhaa. Tulee tehtyä tarkempaa työtä ja hitaammin. Jopa purettua herkemmin, jos huomaa jonkun mokan. =) Yksi pieni vauvalahja ihanalle pienelle poikalapselle on myös työnalla mutta siitä enemmän joskus myöhemmin. ;)

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!