keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kultaleijonat ja tilkkujen tuhoamisia

Ei, en välitä jääkiekosta mutta tässä jääkiekon tulviessa joka tuutista tuli kaivettua Paapiin suunnittelema, ikasyrin viime vuonna valmistuttama kultaleijona trikoo hyllystä ja muutettua se vaatteiksi. Tovin se jo ehtikin odotella sopivaa aikaa ja visiota.

Kaava:  Vapaasti leikelty Me&I mekon pohjalta
Kangas: Leijona luomujersey ikasyr
resorista ei taaskaan muistikuvaa

Nämä on näitä ikasyrin unelmapehmeitä kankaita, joihin oon ihan täysin rakastunut! Jotain tästäkin piti saada itselle ja vaikka edelleen keltainen väri ei tunnu yhtään omalta niin keltainen perushellemekko siitä tuli itselle. Oon joskus ostanut nettikirppikseltä Me&I:n volvo-kuosisen hihattoman mekon ja sitä käytin suuntaa antavana kaavana. Vähän kavensin uumalta ja levensin lantiolta, ne perusjutut, mitä joudun usein omiin vaatteisiin tekemään. Kesää odotellessa..

Jäljelle jääneestä palasta ompelin lapsille yhden pipon ja tuubihuivin mutta siitä on jäänyt ihan kokonaan kuva ottamatta. 

Ylitsepursuavaa tilkkukasaakin oon yrittänyt pienentää. Tyttö olisi tarkoitus saada kuivaksi, joten tilkuista tuli kasa pikkareita. Muutama taisi jäädä kuvasta pois, kun muistelin niitä yhteensä kymmenen ommelleeni tähän mennessä mutta olkoot.

Kaava:  Dumbo OB 6/10 muokattuna, koko 92cm
Kankaat: Jämätilkkuja sieltä sun täältä.
Kuminauha todella pehmeää vyötärökuminauhaa Royal-tuotteelta

En enää edes muista, mitkä oli ihan eka versio (ehkä tuo ruskea sienitrikoinen?)  mutta yhdet oon tehnyt ihan täysin kaavan mukaan. Muihin muokkasin takapuolelle jalka-aukkoa hiukan alemmas/peittävämmäksi ja etupuolelta puolestaan alensin vyötäröä hiukan. Muokkauksien jälkeen istuu meidän tytölle täydellisesti. Muutamassa on etu- tai takakappale koottu kahdesta palasta, kun yritin saada pienimpiäkin tilkkuja käytettyä pois. Vielä varmaan saan ommella toisen samanlaisen satsin, että voidaan oikeesti tosissaan alottaa operaatio "vaipasta eroon". Materiaalia ainakin löytyy edelleen ihan kiitettävästi. Vähän sellainen "yksi askel eteenpäin, kaksi askelta takasin" -systeemi tuntuu olevan mun tilkkulaatikolla. =D

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanista kankaista on helppo tehdä ihania vaatteita! :D

   Poista
 2. Tuo mekko näyttää todella hyvältä siun päällä! Todella ihana ja kesäinen <3

  VastaaPoista
 3. Kaunis on mekko ja istuu just eikä melkein!

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka istuva mekko. Minulla ei saksimalla tule kuin sutta :).

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!