sunnuntai 5. elokuuta 2012

Marinoitua Metsolaa

Oon joskus aikoja aikoja sitten hairahtunut tilaamaan ihania Metsolan kankaita. Kaksi vuotta sitten, jos tarkkoja ollaan.. Ihanuuksista huolimatta osa on jäänyt pitkäksi aikaa täyttämään mun kangasvarastoa. Nyt kun oon vihdoinkin päässyt oikein kunnolla vauhtiin varaston pienentämisessä, tuli aika saksia myös noita aikansa marinoituneita Metsoloita.

Blossomia mulla oli 1,5 metriä. Ideat oli hukassa ihan loppuun asti, mitä siitä oikein tekisi. Piti säästää sitä johonkin erityiseen mut mitään tarpeeksi erityistä ei tullut kuitenkaan vastaan. Teinpä siitä sitten mekon tytölle ja itselleni. 

Kaavat: omassa mekossa oma kaava
tytön mekko Racerback dress 2v koossa
Kangas: Blossom joustofrotee Metsolat
kanttaukset punainen joustofrotee Royal-tuote






Yritin tehdä omastani saman tyylisen kuin tuo tytölle tekemäni mutta eihän noi rypytykset edessä ja selässä sopineet mun kropalle ollenkaan. Purin ja tein mekosta vähän slimfitimmän. Muistoksi huonosta kokeilusta jäi omaan mekkoon sauma keskelle selkää mut ei anneta sen haitata. =) 

Tytön mekossa olkakohdat jäi ekalla kertaa pussittamaan tyhmästi. Tein liian kireät hihansuut, joten purin ne pois ja ompelin uudelleen. On nyt selkeesti parempi. Tuppaa vaan tyttö olemaan niin vauhdikas, ettei siitä enää saa hyviä kuvia (kun en mä ole edes mikään hyvä kuvaaja, minkä ootte varmasti jo huomanneet)

Blossomista jäi vielä vähän, joten tein siitä vielä itelle topin samalla mammapaidan kaavalla kuin oon joskus aikoja sitten hippiekukka ja piparikukka paidat tehnyt.

Kaava: Aikoinaan H&M:n äitiyspaidasta piirrelty
Kangas: Blossom joustofrotee Metsolat
kanttaukset punainen joustofrotee Royal-tuote

Alkuperäistä kaavaa muokkailin sen verran, että jätin mammavarat pois helmasta, kun ei toivottavasti enää koskaan oma maha kasva noihin mittoihin. ;) Hihat jätin pois, laitoin vain joustofroteesta "resorit" hihansuihin. Niin ja tuon vyötärökaitaleen lisäsin. 



Hippiekukasta mulla oli jäänyt pieni palanen, jota oon pyöritellyt, mitä siitä oikein vielä saisi. Mekkoa ajattelin ennen kesää mutta kesä oli kylmä ja nyt jo melkein loppu, joten paitaa alkoi houkuttaa enemmän. Hoopsin kaavat piirsin joku aika sitten ja kun tarpeeksi pyörittelin niin sain kuin sainkin ne siihen asettumaan. Yhden tahallisen virheen jouduin kyllä tekemään mutta jospa sitä ei ihan kaikki huomaa?

Kaava: Ottobre 3/12 Hoops t-paita, hihat pidennetty, koko 92 ilman sv
Kangas: Punainen Hippiekukka joustofrotee Metsolasta

Ihana paita tuli, vaikka jouduinkin kappaleet leikkaamaan ilman saumavaraa ja muutenkin vähän sumplimaan. Mut silti. Ihana hippiekukka, IHANA paita!




Malli oli äkäsellä päällä. Ei auttanut edes mansikoilla lahjominen. Olisi vissiin naiselle pitänyt suklaata kaivaa.

Oon joskus tilannut myös metrin pätkän ruohonvihreä-keltaraitaista joustofroteeta Metsolasta. Joku loistava idea mulla sille oli (en kyllä muuten olisi tuota väriä tilannut!) mutta en ole sitä tarkoitusta enää päähäni uudestaan, vaikka oon kangasta kädessäni pyöritellyt monet kerrat ja netissäkin surffaillut ihan vain ideoita juuri tuolle kankaalle etsien. Kun muistelin, että juuri netistä sen alkuperäisen idean sain. No eipä välähtänyt enää uudestaan, joten saksin palasta keskimmäiselle pojalle helpon huppupyyhkeen rantareissuja varten.

Kaava: Huppu OB:sta, muuten summissa saksittu
Kangas: Raitajoustofrotee Metsolasta

Kaavaa ei tämmöselle ollut. Kaupoissa on jossain ollut jotain samanlaisia myynnissa. Miehen kummipojalla näin vastaavan juhannuksena ja siitä se idea alkujaan lähtikin. En kylläkään kehdannut sen tarkemmin ruveta pojan pyyhettä tutkimaan, että oisin syynännyt, miten se on tehty. Eipä tommoselle nyt kai kovin montaa tapaa voi olla, miten sen tekisikään.  =D

Itse leikkasin ensin kankaan reunasta huppupalat. Kaavan otin hupparista, jolla tein keväällä pojille helikopterileijona hupparit eli OB 4/09:stä, taisi olla joku kääntöhupparin kaava. Hupun palat leikattua taitoin loppu kankaan kaksin kerroin ja ylimääräiset kangassuikaleet pois eli tasasin helman. Sen jälkeen taittelin kankaan vielä toiseen kertaan kaksin kerroin. Laskin hupparin kaavasta niskasauman pituuden, jaoin sen kahdella ja sen mukaan leikkasin pääaukon keskelle kangasta. 


Tuollainen se siis oli pääaukon saksimisen jälkeen. 

Sitten ompelin hupun kasaan, huolittelin etureunan saumurilla, taitoin reunan kertaalleen nurjalle ja tikkasin ihan vaan suoralla ompeleella. Neulasin hupun pääaukolle (ja ei ihan mennyt raidat tasan, ei tullut leikatessa mieleen, että ois voinut ne vaikka kohdistaakin. ;D) ja saumuroin kiinni. Pyyhkeen reunat ihan vain saumuroin, samalla vähän pyöristin kulmia. 




Pyllypuolestaki kuulemma piti ottaa kuva. Ja tokihan sitä aina pelleillään. Sääli, kun pelkkään kuvaan ei saa kaikkea sitä touhotusta ja pälpätystä vangittua, mitä tässäkin koko ajan oli. Nooh, tää on meidän keskimmäinen vaan, saanu extra-annoksen isänsä geenejä vissiin. Mä en ainakaan myönnä olevani samanlainen. ;D  <3>

Vielä olisi marinadissa se Metsolan ruskea apila joustofroteepalanen, josta oon joskus aiemminkin maininnut. Jonkinlaiden idea on alkanut senkin menoksi muhia. Saa nähdä, koska uskallan ottaa sakset käteen.. Kääks.

Ps. Onko nää extrasuuret kuvat hyvä vai huono juttu? Ajattelin kokeilla kerrankin laittaa näin, ettei tarvi tihrustella tai klikkailla niitä pikkukuvia aina avautumaan suuremmaksi.

11 kommenttia:

  1. Ihania! Tuo Blossom on herkku :)
    Minä ainakin tykkään katsella isoja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan herkku! Mulle kävi sen kanssa vaan niin, että kankaana on ihanaa mutta vaatteena plääh. Olisi varmaan vaan pitänyt marinoida vielä ja miettiä mahdollisuuksia. :-/

      Poista
  2. Voi mun muistini tosiaan! Julkaisin jo ja unohdin, että piti tuo hippiekukka paitakin tähän blogata! :D No nyt sekin on siellä.

    Taidan kyllä vielä sen verran muokata, että laitan kaikki kuvat isoiksi. Hassulta näyttää, kun on muutama pienempi siellä seassa, kun laitoin vain nuo sovituskuvat isoiksi näin alkuun.

    VastaaPoista
  3. Oih! Ihania ompeluksia! Tykkään niin tuosta vanhemman blossomin sävyistä! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania vaatteita olet tehnyt. Tiirailinkin juuri muutamaa kuvaa tarkemmin, miten on resoria käytetty, joten isot kuvat olivat oikein hyvät :)

    VastaaPoista
  5. Hienoja ompeluksia olet surautellut,ihana tuo pitkähihainen Hoops :)

    VastaaPoista
  6. Voi apua. Toinen toistaan ihanampia! Varsinkin tuo siun blossom -mekko. IHANA!!!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille teille ihanille kommenteista!

    VastaaPoista
  8. toi pitkähihainen hoops on tosi ihana ja yritinkin itsekin sitä, mutta vähän huonolla menestyksellä :/ Ehkä se on toi kangaskin mikä tekee siitä noin super herkullisen :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!