keskiviikko 22. elokuuta 2012

Isoäidinneliöitä.. TAAS!

Kun näin nämä kuvat Liandlon blogissa, tiesin tasan, mitä tuun tekemään meidän mökillä sijaitsevalle vanhalle vuodesohvalle. Irtopäälliset samaan tyyliin! Nyt ne on tehty.  Kuvat ei päätä huimaa, huono kuvaaja, muokkaaja, synkkä päivä, jne.. koittakaa kestää.

 Kankaat/tarvikkeet: Liandlo isoäidinneliö puuvillakankaana Käpyseltä, 
kierrätetty harmaa lakana, kaksi kierrätettyä vetoketjua

Pieni pihyys iski isoäidinneliöitä ostaessa, enkä raaskinut ostaa kuin 2 metriä. Ajattelin, että laitan toiset puolet patjoista "vähän halvemmalla" lakanakankaalla. Ilmeisesti katsoin tuon isoäidinneliö puuvillan leveyden väärin, kun se olikin kapeampaa kuin odotin eikä näin ollen riittänytkään ihan niin pitkälle, kuin olin suunnitellut. Olin laskenut saavani metrin pätkästä täysleveää kangasta aina yhden puolen patjasta mutta eihän tuossa riittänytkään täysleveys koko patjan pituuteen. Noh, onneksi laskuvirheestä huolimatta kangas riitti sentään niin pitkälle että sain selkänojapatjan päällystettyä näkyvältä osalta isoäidinneliöillä. Eipä sillä  piiloon jäävällä osuudella niin väliä, meidän mökillä on kaikki muukin vähän sinne päin. Sopii vaan kuvaan paremmin. ;D
Käytin ekaa kertaa vetoketjun ompelussa tätä ohjeistusta. Kylläpä olikin helppoa. Ainostaan teippaus oikeaan kohtaan oli vähän hankalaa. Loppuvaiheessa tikkausta piti irrotella viimesiä teippejä, ettei ketju olisi jäänyt liian kuprulle. Mutta kyllä tulikin muuten siisti. Mutta ei tuo kuvan vetoketju! Käytin tuota linkin tekniikkaa vain istuinosan päällisessä. Selkänojassa sama ei mennyt ihan putkeen ja jouduin purkamaan koko homman. Uudemman kerran yritin "perinteisellä" tavalla ja eihän siitä tullut läheskään niin nätti mutta toista kertaa en enää ruvennut purkamaan. Täysin mun säkääni myös se, että valkoinen ketju meni onnistuneeseen paikkaan mutta tuo toinen, keltainen ketju irvistelee. Valkoinen ei ehkä olisi hypännyt silmille ihan noin selkeesti. Mutta hieno siitä silti tuli!


Vielä joskus kun saisi aikaiseksi maalattua puuosat valkoiseksi niin tykkäisin vielä enemmän! =)

Lisäänpä vielä kuvan alkuperäisistä patjoista. Tälläiset kukertavankirjavat kankaat peitin pastellisävyihin:Ps. Uusia lukijoita tullut useampi sitten viime tarkastelun! Ihanaa, tervetuloa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Oonkin ootellu milloin tuhoat kankaan. Tästä tuli upea. Kyllä nyt kelpaa mökkeillä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos!!

  Lisäsin kuvan sohvasta ilman päällisiä, näätte kuinka hienon kukkakuosin isoäidinneliöillä piilotin. =D

  VastaaPoista
 3. sopii kuin nenä päähän tuo uusi päällinen tuohon sohvaan.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!