sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Wannabe Me&I:ta

Tuleeko teille muille koskaan merkillisiä vaatteita katsellessa tunnetta, että ei vaan yksinkertaisesti raaski, kun tietää osaavansa itekin. Jos ei samanlaista niin ainakin tarpeeksi lähelle. Tai sitten toivoisi siinä valmiissa olevan jotain toisin. Mulle tulee useinkin ja tässä kaksi hyvää esimerkkiä:


Me&I:n tämän kevään mallistosta ihastuin kolmeen tyttöjen tunikaan. Pupu singoallaan ihastuin ihan heti mutta ne olikin jo loppuneet siinä vaiheessa, kun ystävän luo kutsuille pääsin. Ostin sitten apina tunikan "korvaamaan".  Pilvitunikaakin pyörittelin käsissä moneen kertaan ja aina vain päässä pyöri, että eijeijei, mulla on kotona JNY:n rukeaa pilvitrikoota, ihan hyvin voisin tehdä itekin tälläisen.. joten se jäi tilaamatta. Pupu singoallaan haksahdin kuitenkin vielä myöhemmin, kun niitä taas myyntiin tuli. Aivan ihana! Vielä ihanempi se olisi pitkillä hihoilla. Siitäpä ne ajatukset sitten lähti..


Kaavat: piirretty me&i apina tunikaa mukaillen, 
legginsit muokattu rankasti jostain housukaavasta
Kankaat: JNY ruskeapohjainen pilvi interlock trikoo, ikasyr
punainen velour, HHkangas

Pilvitunika on ihanaa JNY:n pilvitrikoota. Varsin kauan kangaskasassa marinoitunutta. Kaverikseen pilvet saivat punaista. Legginsien kaava on muokattu alkujaan joistain Ottobren sivusaumattomien housujen kaavasta. Kavesin ja pidensin ja muokkailin kaavaa vähän me&i:n legginsejä päälle mallaillen. Ihan samanlaista en paidasta "viittinyt" tehdä, joten on hihansuukaitaleet pilvitrikoota eikä vaaleanpunaista resoria.


Kaula-aukon tein ilman alavaroja tai resoria ihan vain kääntämällä reunan ja tikkaamalla päältä niin kuin se tuossa Me&I:nkin tunikassa on tehty. Rusetti on punaista kapeaa silkkinauhaa tai mitä lie. Oon jostain omasta ostopaidastani leikellyt pois ne sellaiset henkarinauhat. Inhoan niitä naruja, kun ne aina kaivautuu esille, joten ne lähtee aina heti, kun paidan kotiin asti saan.


Kooltaan nämä vastaavat varmaan jotain 86-92cm, vaikka kaavamallina ollut apinatunika olikin kokoa 98/104. Toivottavasti mahtuvat koko kesän ajan. =)


Kaavat: SK 1/09 velourmekko muokattuna
legginsit vapaasti piirretty/muokattu lindexin velourlegginseistä
Kankaat: Oliivi ja ruskea joustofrotee Metsolalta

Puputunikan tein pitkähihaisena. Alkuperäistä kaavaa muokkasin etu- ja takakappaleiltaan etulaskosten verran kapeammaksi.


 Taskuun aplikoin kurkistamaan samanlaisen pupusen kuin esikuvassaankin on. Taskun reunojen kanttaus meinasi mennä vaikeeksi. Ääh, ei hyvät näinkään mutta kolmatta kertaa en enää jaksanu yrittää. Pussittakoot, kun kerta niin haluavat. 


Koko näissä on 92cm. Tuli hyvin kasvuvaraa tytölle, joka nyt käyttää 86cm kokoa. Toivon, että paita menisi vielä syksylläkin tunika mittaisena. =)


5 kommenttia:

 1. Hienoja! Mä kärsin useasti tai oikeastaan aina sellaisesta etten raaski ostaa valmista vaatetta... siitä en tiedä osaanko, mutta ainakin halu yrittää tehdä itse. Varsinkin meandi vaatteet on niin hintavia, että mielellään kokeilee itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon välillä vähän höveli näiden lastenvaateostojen kanssa. Välillä taas iskee ihan totaali nuukuus niin kuin nyt tuon pilvitunikan kohdalla. :D Aika vaan rajottaa vähän liikaa näitä mun "teen tuon ite" ajatuksia. Joskus kun olisi aikaa, ei vaan yksinkertaisesti jaksa. Turhan usein käy niin, että lopulta ostan sen jonkun kuitenkin valmiina, kun ei vaan yksinkertaisesti ole saanut tehtyä ite.

   Poista
 2. Mää arvioin joskus mielessäni, aiheuttaisko epäonnistuminen mussa raivoa ja turhautumista. Jos joo, en kokeile :) Uusimmasta Meandin mallistosta ostin tyttärelle yogapantsit, koska mua kiukuttaa, kun mun kolmilankainen saumuri ei tee tarpeeksi lujia saumoja. Nelilankaisesta haaveillessa on kivempi tehdä paitoja :) Ja joskus terapoida itseään puuvillalla :)

  VastaaPoista
 3. Niin joo, nämä esimerkit olivat kyllä onnistuneita :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On näissäkin virheitä mut ei anneta haitata. :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!