maanantai 9. huhtikuuta 2012

Saunatossut lapsille

Lapset tarvitsivat jonkinlaiset tossut, jotka voisi laittaa jalkaa saunasta/pesulta tullessa. Löysin helpon kaavan ommeltaville huopatossuille ja päätin kokeilla.

Kangas: harmaata huopalevyä Koskenpään Huopatehtaalta

Piirsin lasten jalat ensin paperille ja sen mukaan sitten piirsin jokaiselle tuota mallikaavaa mukaillen omat tossukaavat.

Leikkasin palat huopalevystä ja laiskana ihan vain ompelukoneella ompelin siksakilla saumat kiinni nurjalta puolelta. Kantapäähän jäänyttä "ylimääräistä" palaa en taittanut taakse niin kuin ohjeessa tehdään vaan leikkasin sen kokonaan pois. Lopuksi käänsin tossut oikein päin ja tasotin saumakohdat tasaisiksi. Ompelukoneella ommellen nämä sai nopeasti valmiiksi. Meinasin ensin neulahuovuttaa jokaiselle haluamansa kuviot mutta sitten tulikin into kokeilla ompelukoneesta löytyviä koristeompeleita. Neitokaisen tossuihin valitsin itse kuvion mutta pojat saivat jokainen valita itse haluamansa ompeleen. 


Pohjaan lisäsin vielä Sock Stoppia estämään pahimpia liukastumisia.

Kuvalliset ompeluohjeet löytyy tuosta alkuperäisenkin linkin takaa mutta löysin myös Zipper Teeth -blogista samaiset tossut mutta kaksivärisinä. Taidan tehdä omat ja miehen tossut tuollaisina.


3 kommenttia:

  1. Hienoja tossuja olet tehnyt! Kiitos ohjelinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! Näitä on käytetty paljon (muutenkin kuin saunan jälkeen) ja poikien omista onkin jo jarrut irronneet. :-( Täytyy keksiä jotain kestävämpää liukastumisen estettä niiden pohjiin.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!