keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Ensimmäinen kolikkopussukka

Esikoisen opettaja laittoi menneellä viikolla viestiä kotiin vanhemmille, jossa pyydettiin tuomaan pieni parin euron arvoinen lahja luokan joulukalenteria varten. Koska mulla on tämä suuri omin käsin väkertämisen tarve, syntyi koulun joulukalenteriinkin yllätys osittain itse tehden.

Tuolla aikaisemmassa joululahjojen pohdintaa bloggauksessa jo esittelin tämän löytämäni kolikkopussi-idean. Päätin nyt kokeilla, miten pussukan teko onnistuu ja onnistuihan se.


Ohje: Craft Passion Zip-itself coin purse
Tarvikkeet:
Bambi-nauha, Farbenmix
Metrivetoketju ja vedin, Kangastukku
Polvekenauha, ei mitään muistikuvaa =D
Avaimenperärengas, kierrätetty


Ompelin koko homman käsin niin kuin ohjeessakin oli tehty mutta mietin kyllä koko ajan onnistuisikohan homma ompelukoneella. Aika puuduttavaa nimittäin tuollainen käsin ompeleminen pienillä pistoilla. Nauhan päät purkautui ikävästi mutta toivotaan, että sain ne nyt ommeltua kiinni sen verran hyvin, ettei heti ole rikki. Sisälle piilotettiin vielä muutama geisha ja hampaita ajatellen pieni purkkapaketti. 2 kommenttia:

  1. Kylläpä se onnistuu koneellakin, jos nyt oikein hahmotan tuon pussukan! Käy kurkkaamassa 22.elokuuta pompannappi-blogista, siellä on minulla vastaavantyyppinen, tosin ilman koristenauhaa! Ja koneella ommeltu! :)

    Tää on kyllä kiva tuon nauhan kanssa! Vastaavia on tehty kuulemma myös ihan laukkukokoisina!

    VastaaPoista
  2. Kävin kurkkaamassa sun tekemää pussukkaa, kivannäköinen sekin. =)

    Tämä on malliltaan pyramidin muotoinen (tai siis yrittää olla =D). Alku- ja loppupäässä tulee aika jyrkät ja pystyt kulmat vetoketjun ja koristenauhan yhteen ompelussa, kun ne ommellaan vieläpä limittäin, ei tavallaan saumaa tule erikseen.. Ne mutka kohdat voi olla vaikea onnistua koneella ilman ongelmia. Mutta toisaalta voisihan sitä ommella suorat osuudet koneella ja käsin loput. Täytyy kokeilla, sillähän se selviää onnistuuko vai ei. =)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!