lauantai 29. kesäkuuta 2013

Pärinäporukka

Kun Selia laittoi ekan kerran kuvan tulossa olevasta uudesta Pärinä -trikoosta, hinkaisin innosta! Vihdoinkin yksi kangas, jonka myös meidän kymppivee kelpuuttaisi. Pitihän se vielä varmistaa ja kyllä, heti kuulemma kelpaisi vaate tuosta kankaasta! Torstaina se tuli myyntiin ja samantien napsautin meille pätkän. Eilen hain ja pesin. Tänään otin pienen ompeluterapiaistunnon kiitettävään ketutukseen ja syntyi teepparit mun kamalan ihanalle pärinäporukalle.

Kaavat: Poikien paidat Little lamb OB 4/12 muokattuna lyhyt hihaisiksi
Tytön paita Mekkotehtaan Orelma kavennettuna
Kankaat: Pärinä trikoo Seliasta
yksiväriset trikoot HHkangas (musta, pinkki) ja jostain (lime, sininen)
musta resori HHkangas

Vanhimmalle tästä piti tulla vaatetta mutta ennustin tulevaisuutta ja totesin, että on parempi tehdä suosista kaikille jotain, ettei tarvi kuunnella tappelua ja vinkumista. Juuri niiden takia ompelukoneen ääreen pakoon lähdinkin. Ostamani 1,2m riitti just hyvin jokaisen paidan etu- ja takakappaleisiin. Hihat laitoin yksivärisiksi. Esikoisen paita on suurennettu 134cm kokoon.  



Näille kahdelle riiviöilleni tein koon 104cm kaavan mukaan, vaikka ovatkin jo siirtymässä 110cm vaatteisiin. Eipä näistä silti liian slimmejä tullut. Pojat käyttävät hyvin pitkälti samaa vaatevarastoa, tosin monesti nämä tälläiset "värikoodatut" omitaan itselle. Mutta eipä se haittaa, kun kerta molemmilla on omat. Suunnittelin jo, että talven tullen tuunaan näistä pitkähihaiset lisäämällä mustat hihat tuonne värillisetn alle. Meillä kun lapset ei juurikaan talviaikaan pidä t-paitoja pitkähihaisten alla. 



Tällä meidän jonon hännällä on suuri tarve kuulua enemmistöön, joten tottahan hällekkin piti paita väsätä. Tuli kyllä ihan mekko pituinen, kun käytin loppukankaan kokonaan hyväkseni. Kaavana on Mekkotehtaan Orelma mutta kavensin etu- ja takakappaleelta kiilamaisesti aika reilusti sekä hihoistakin taitteelta pari senttiä. Kaula-aukon rypytin ensin framilonilla ja sitten kanttasin resorilla. Muuten hyvä mutta näyttää saumurin ommel kurkkaavan yhdestä kohtaa ja tietysti vielä edestä. Plääh. Täytynee korjailla joskus. 



Ja tämmösiä kuvia saa, kun käskee seistä rivissä ja hymyillä. On ne semmonen porukka, että heikompaa välillä vähän hirvittää. 

12 kommenttia:

  1. Mahtava porukka hienoissa paidoissaan!
    Tilasin meillekin tuota Pärinää, kun kerrankin on isoille pojille sopiva kuosi! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana jengi! Nuo kaksi on ihanku kaksoset :) Hienot on paidatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on joo, meidän "riiviökaksoset". Onneksi vaan syntyneet eri vuosina. :D

      Poista
  3. Vau! Tosi upeat puserot. Hauska kuosi pääsee hyvin edukseen.

    VastaaPoista
  4. Kiva kokoonpano! Ja nuo yksiväriset, pirteät hihat luovat kuosiin kivan piristyksen.

    VastaaPoista
  5. Mahtava värisuora! Jostain syystä mäkin tein saman huomion kuin Mari tuossa ylempänä noista riiviöistä. ;)

    VastaaPoista
  6. Kylläpäs on hauskan näköistä porukkaa ihanissa vaatteissa. Sopii tosi hyvin tytöllekin pinkeillä hihoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuosta tytön mekosta tuli erityisen herkku! Poikamaisestakin kankaasta sai pienellä jujulla tyttömäistä.

      Poista
  7. Hyvä idea nuo värilliset hihat, meilläkin pojat heti tykästyi kuosiin, mutta itse vähän tuota harmaansävyistä kuviota vierastin, mutta noin siitä tulikin kivan näköiset paidat.... t. Samanlaisen "kokoonpanon" äiti täälläkin, eli 3 poikaa ja pikkusisko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ihan sama, tykkään väreistä ja tää näytti yksinään tosi ankeelta. Jos väreistä puhutaan. Kuviohan on tosi kiva! :).

      Toivottavasti teillä on meno vähän rauhallisempaa. Tällä äidillä on toisinaan kovin suuri tarve päästä pitämään terapiaistuntoa Rouva Sapphiren ja Herra Brotherin kanssa. :D

      Poista
  8. Aivan huippuja kuvia nelikosta! Kivannäköiset vaatteetkin kyllä taas kerran.

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka ihana nelikko ja mainiot kuvat. Tämä kuosi on kyllä nappi.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!