maanantai 31. joulukuuta 2012

Laihat joululahjaompelukset

Tänä vuonna itse tehtyjen joululahjojen saldo jäi varsin laihaksi, vaikka ajatuksena oli vaikka mitä. Tässä kuitenkin ne muutamat hassut pussukat, mitä ehdin ja jaksoin tehdä valmiiksi asti.

Kaava: Oma räpellys
Kankaat, yms. : Nappikauppa Punahilkka
ponnarilenksut paikallinen CM

Muutamalle tyttöselle ompelin tälläiset pienet kangaskukkarot ja näpertelin kaveriksi nappiponnareita. 

Kaava ja ohje: Hipun blogista
Kankaat, yms. : Nappikauppa Punahilkka
kovikehuopa Eurokangas

pikkupyyhe ostettu ja kahvisaippuan palanen viime vuodesta jäänyt

Miehen siskolle ompelin pikkupussukan ihanasta (ainakin omasta mielestä) omppupuuvillasta. Mukaan meni pieni pyyhe ja kahvisaippuan palanen. 

Tarvikkeet: Canvastaulupohja, maali ja liimat, Tiimari

Appivanhemmilleni, omille isovanhemmilleni ja miehen mummulle leikkaa-liimailin canvastaulut viime kesänä otetusta kuvasta. Ihan vain tulostin (harvinaisen koko perheen) kuvan tavalliselle tulostuspaperille ja liimasin degoupage-lakalla taulupohjaan kiinni. Päälle kerros lakkaa ja reunat maalasin mustalla akryylimaalilla. Tästä samasta kuvasta sekä lapsista ottamasta kuvasta tein siskolleni jääkaappimangneetit laminoimalla kuvat ja liimaamalla magneettinauhaa niiden taakse. Niistä vaan jäi kuva ottamatta, kun oli sellaiset viime hetken räpellykset.

Kankaat: Äidiltä saatuja

Joulun alla kaupassa mies katseli isoja juuttikankaisia lahjapusseja. Totesin sille, että mä voin ommella kyllä pussukat jemmassa olleista kankaista. Niin tein. Aatonaattona. Kahteen jäi pujottamatta sidontanauhat mutta kujat löytyy niistäkin. =D Aiemmin ehdin ommella pari pienempää pussia, joissa annettiin porukoilleni ja veljeni perheelle menevät lahjat. Niistäkin jäi kuva tietysti nappaamatta. 

Siinäpä ne jouluiset tältä vuodelta. Ensi vuonna taas toivottavasti vähän enemmän näitä itse tehtyjä. =)

2 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia ja käsitöitä,nuo lahjasäkit täytyykin laittaa korvan taakse ensi joulua varten,niissä olisi mukava antaa lahjoja eteenpäin :)

    VastaaPoista
  2. Hienot lahjasäkit, jos nyt pitäis mielessä nii ehkä vois keretä jouluks kans ompeleen. Ehkä.
    Kiva että onnistuu noin tuo canvastauluhomma, on ollut sama homma mielessä, muttei oo koskaan tullut kokeiltua. nimimerkillä Pohjiakin jo hommattuna..

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!